Hoće li Taxi Cammeo o(p)stati u Puli?

Taxi Cammeo podnijet će tužbu protiv Ureda državne uprave (Manuel ANGELINI)
Taxi Cammeo podnijet će tužbu protiv Ureda državne uprave (Manuel ANGELINI)

Osam mjeseci nakon što je Ured državne uprave u Istarskoj županiji tvrtki Taxi Cammeo Pula dodijelio 14 licenci za obavljanje autotaksi prijevoza u sedam istarskih općina, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odlučilo je da se rješenje Ureda treba poništiti, a da se licence sedam istarskih općina trebaju oduzeti Taxi Cammeu i to za područja Grada Vodnjana te općina Medulin, Ližnjan, Fažana, Barban, Marčana i Svetvinčenat.

Licence se oduzimaju, po rješenju Ministarstva, jer odluka Ureda državne uprave Istarske županije nije u skladu sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu prema kojem sjedište tvrtke mora biti smješteno na području one jedinice lokalne samouprave na kojem obavlja uslugu prijevoza.

- Tvrtka Taxi Cammeo posluje sukladno zakonu i nikada ništa nije tražila mimo zakona, stoga nam je ovakva odluka neshvatljiva. Zbog neodgovorne procjene nadležnog tijela za izdavanje dozvola ostavljeni smo na samo osam licenci u Gradu Puli, što je premalo da bi se kvalitetno mogla obavljati usluga autotaksi prijevoza. Iako još uvijek nismo skloni zatvaranju naše istarske podružnice, vrijeme će pokazati koliko dugo ćemo sa samo osam vozila moći podnositi ovaj ogroman teret. Naš kapacitet mnogo je veći od onoga što smo dosad imali, imamo mogućnost razvijati se i zaposliti nove ljude, međutim, naša je sudbina u Puli danas postala neizvjesna te nije isključeno da ćemo umjesto zapošljavanja dodatnog broja ljudi, kako je bilo planirano, naposljetku morati vratiti i preostale licence te u potpunosti otići iz Pule, izjavio je direktor Taxi Cammea Vladimir Minovski.

Cammeo je početkom ove godine, u veljači, prvo počeo raditi u Puli gdje mu je dodijeljeno osam dozvola za obavljanje autotaksi prijevoza. Nakon toga krenuo je i u dobivanje dodatnih 14 licenci koje pokrivaju cijelu Puljštinu, iako istovremeno nije osnivao tvrtke/podružnice u svakoj od općina i Vodnjanu.

Iz Cammea ističu da je jučer, zbog ovakvog rješenje Ministarstva, Odlukom Uprave društva 14-orici djelatnika pulskog Cammea uručen poslovno uvjetovani otkaz. Tvrtka će pak sudskim putem tražiti naknadu štete jer su sukladno odobrenjima investirali u vozila, zaposlili 14 djelatnika i osigurali im redovite plaće. (Piše Goran ROJNIĆ)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter