Hoće li švicarski sat otkucati kraj neizvjesnosti?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz dana u dan sve je teže pratiti neizvjestan proces kupoprodaje većinskog paketa dionica Istre 1961. Teškoća situacije razlog je velikom interesu kako javnosti tako i neposrednih aktera (igrača, zaposlenika kluba …), ali sve novosti, shodno ozbiljnosti i kompleksnosti posla, doslovce pristižu na kapaljku.

''Kada se pojavi konkretna informacija, bit ću najsretniji što vam je mogu obznaniti'', poruka je koju je odaslao Darko Podnar, jedini operativac Istre 1961 direktno involviran u proces kupoprodaje. Ista se rečenica vrti u eteru posljednjih nekoliko dana.

Još od kraja proteklog tjedna poznato je tek da su na ''Drosini'' primarno okrenuti švicarskoj grupaciji koja je iskazala spremnost preuzeti posao nakon što Eduard Brunner nije ispoštovao jasno zadane rokove. Druga je stvar što Brunner i dalje iskazuje interes za Istru 1961, ali obzirom da u dogovorenom periodu nije pokazao da ga ozbiljno i kani realizirati, u fokusu je sada drugi interesent. Švicarska je ponuda manje financijski izdašna, ali se u nedostatku Brunnerove konkretnosti tretira znatno ozbiljnijom.

Svi detalji švicarske priče, kao i informacije o ljudima koji iza nje stoje, još su uvijek poslovna tajna. Oni će biti poznati tek nakon što se posao eventualno zaključi. Aktualnije je stoga pitanje - kada će se to dogoditi? Navodno su svi detalji s predstavnikom aktualnih vlasnika Michaelom Gloverom već unaprijed dogovoreni, pa se čeka samo konačno ''DA'' kupaca. O njima ovisi hoće li i kada potvrditi kupovinu, te putem odvjetnika koji ih u Puli zastupa krenuti u realizaciju ugovora tj. udijeliti prvu financijsku injekciju. Pritom treba imati na umu da s posljednjim danima studenog ističe i drugi mjesec blokade klupskog računa, što prijeti daljnjim komplikacijama u poslovanju, pa je u obostranom interesu da se posao što prije zgotovi.

S obzirom da cijela ova priča traje već prilično dugo, s protokom vremena logična nervoza dobiva na snazi. Posebice se to odnosi na spomenute aktere klupskog života, zaposlenike i pogotovo nogometaše, ne samo prve momčadi, već i omladinskih kategorija koje sve teže podnose troškove natjecanja. No, što se tiče seniora, njihov je rezultat poslovično u prvom planu, pa je tako i trener Raić Sudar naglasio da je svako opterećivanje dnevnim iščekivanjem kontraproduktivno. Ključno je, dakle, da putovanje u Koprivnicu nije upitno, a rezultat ogleda sa Slaven Belupom jedino je na što igrači u ovom trenutku mogu utjecati. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter