Hoce li se Traore vratiti?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i u svim prethodnim slucajevima kada je Malijac u redovima "Istre 1961" Kalilou Traore odlazio kuci, opet je aktualno samo jedno pitanje - hoce li se uopce vratiti, odnosno kada. Afrikanac u redovima pulskog prvoligaša od prošlog je tjedna od klupskog vodstva "iznudivao" nekoliko dana izvanrednog dopusta s izlikom obiteljskih problema, da bi prošloga vikenda i dobio zeleno svjetlo za put u Mali, ali pod uvjetom da se do cetvrtka vrati natrag. Plan je bio sa se Traore danas u Zagrebu prikljuci momcadi koja je otputovala na gostovanje u Osijek, no u meduvremenu se javio porukom da se (opet) nije ni ukrcao na predvideni let navodno zbog problema s tranzitnom vizom.

- U cjelodnevnom smo kontaktu s njegovim menadžerom i pokušavamo ustanoviti što se sada dogodilo. Ne želimo prejudicirati s optužbama za slucaj da se sad stvarno pojavio "pravi" problem, buduci je da s africkom administracijom sve moguce, no cinjenica je da s Traorevim povratkom baš svaki put bilo problema. Po osobnom mišljenju, cini mi se da niti jedan njegov papir ovoga puta ne može biti sporan, jer Traore u Hrvatskoj ima potpuno reguliran radni i boravišni status. Za sada je jedino izvjesno da protiv "Osijeka" nece nastupiti, kazao je jucer sportski direktor "Istre 1961" Ivan Kurtovic.

S obzirom na skupu školu s Traorevim hirovima koji je i zimus i ljetos kasnio na pocetak priprema unatoc tome što je dobio najduži odmor, uoci zadnjeg odlaska s klubom je potpisao sporazum s kojim se obvezao da ce se pojaviti u zakazanom roku. No, on svojim obrascem ponašanja konstantno prkosi svim dogovorima.

- Traore zna pod kojim uvjetima je otišao. On ima kopiju tog sporazuma na hrvatskom i francuskom jeziku, pa je valjda i svjestan mogucih posljedica, zakljucio je Kurtovic.


Podijeli: Facebook Twiter