Hoce li se parking kod Rojca naplacivati?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na aktualnom satu pulskog Gradskog vijeca u cetvrtak najviše je pitanja bilo upuceno procelniku za društvene djelatnosti Eriku Lukšicu.

Braneci tako cinjenicu što ove godine roditelji sufinanciraju place ucitelja u produženom boravku, Lukšic je rekao da Grad Pula u usporedbi sa slicnim gradovima - Slavonskim Brodom, Zadrom, Šibenikom, Karlovcem i Siskom, ima podjednak broj škola, ali da ima više skupina u produženim boravcima nego oni, cak 24, za koje i izdvaja najviše, 2,3 milijuna kuna.

"Da bismo popularizirali školski sport, pokrenuli smo projekt Trin, što znaci televizija, radio, internet i novine, te smo putem tih medija poceli objavljivati informacije upravo iz domene školskog sporta", odgovorio je dalje Lukšic na pitanje vijecnika, dok je na drugo, koje se odnosilo na refundiranje putnih troškova iz gradskog proracuna onim roditeljima koji dijete vode ortodontu u Rovinj odgovorio da za to u proracunu 2010. nije bilo novca, dok ce ta mogucnost za 2011. biti razmotrena.

Na pitanje zašto privatnim vrticima s kojima su sklopili ugovore Grad još nije isplatio novac za rujan, Lukšic je odgovorio da je to zato što se radi o prvom mjesecu primjene sporazuma koji je ukljucivao kompletnu provjeru popisa 500-tinjak djece s dokumentacijom te da su upravo u cetvrtak odaslali i posljednji nalog privatnim vrticima nakon cega ce uslijediti isplata.

Odgovarajuci na pitanje o proširenju groblja, direktor Monte Gira Darko Buršic rekao je da se privodi kraju proširenje dviju zona od ukupno 5.200 kvadrata na kojima ce biti izgradena 1.123 objekta. Dobivena je, kaže, potvrda glavnog projekta i kompletirana dokumentacija, a iako poteškocu stvara cinjenica što je od ukupnog zemljišta 200-tinjak kvadrata u vlasništvu države pa imovinskopravni status nije riješen, vjeruje da bi u sijecnju 2011. mogli provesti natjecaj za izvodaca radova.

Mauricio Licul
(Nezavisna lista P. Cuccurina) zatražio je od gradonacelnika da uvaži zahtjeve gradana Nove Verude i predloži izmjene i dopune GUP-a u skladu s njihovim zahtjevima, a ne u skladu sa željama investitora, kao što je to ucinio za podrucje UPU-a Max Stoje, Lungomarea i istocne poslovne zone. Gradonacelnik Boris Miletic potvrdio je da je za navedene UPU-e zatražio ubrzani postupak, ali da su to zone gdje je Grad vecinski vlasnik te da ce se pritom uvažavati želje svih gradana Pule, a ne samo jednog podrucja. (S. ZRINIC TERLEVIC)

Pitali su…
Peda Grbin:
Znace li plave oznake mjesta za parkiranje pored Rojca da ce se ta mjesta biti pod naplatom?
Damir Prhat (procelnik):
Radimo na izmjeni odluke kojom cemo definirati uvjete i nacin korištenja tih 347 parkirnih mjesta, ali cemo obuhvatiti i regulaciju prometa i parkiranja na cijelom podrucju Monte Zara na nacin da se nogostupi vrate pješacima.

Janko Žužic: Zašto se u pravilniku predškolske ustanove na talijanskom jeziku u uvjetima za zapošljavanje privilegiraju clanovi talijanske nacionalne zajednice ili oni koji to nisu, ali vladaju dobro talijanskim jezikom?
Boris Miletic (gradonacelnik): Djelatnik mora poznavati jezik da bi ga mogao provoditi, ali problem i ne postoji sve dok netko ne pocne upirati prstom u nešto.

Sonja Sucic:
Kada ce se urediti Trg kralja Tomislava na Verudi?
Damir Prhat: Uredenje tog trga od 10 tisuca kvadrata bit ce uvršteno u program gradnje za 2011.


Podijeli: Facebook Twiter