Hoće li Nina razbiti eurovizijski urok?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hoće li Nina Kraljić u Stockholmu razbiti hrvatski "eurovizijski urok" i ući u finale ovogodišnjeg natjecanja za Pjesmu Europe, ljubitelji Eurosonga saznat će večeras kad u 21 sat u glavnom gradu Švedske počinje prva polufinalna večer 31. izdanja Eurosonga. Hrvatska predstavnica  s pjesmom "Lighthouse" nastupa peta, a domaći fanovi manifestacije prvo polufinale mogu pratiti na Prvom programu HRT-a.

Zigman za sve prilike

Službena ceremonija otvaranja 61. Eurosonga održana je preksinoć, crvenim tepihom ispred EuroCluba prošli su predstavnici i šefovi delegacija svake od 42 zemlje koliko ih ove godine sudjeluje na Eurosongu. Nina Kraljić na crvenome tepihu pojavila se šesta po redu, u pratnji šefa hrvatske delegacije Željka Mesara. Kako je najavila u jednom od intervjua nakon prve probe prošloga ponedjeljka, ovom prigodom odjenula je još jednu Zigmanovu haljinu. Nakon druženja s medijima na crvenome tepihu, predstavnici zemalja sudionica i šefovi delegacija odvezeni su u stockholmsku Gradsku vijećnicu na ceremoniju otvaranja gdje ih je dočekala gradonačelnica Stockholma Karin Wanngard. Okupljene su zabavili neki od švedskih pobjednika na Eurosongu – Mans Zelmerlöw, Carola, Charlotte Perrelli, Loreen and Richard Herrey. Björn Ulvaeus iz legendarne grupe ABBA održao je kratak govor o značenju i utjecaju Eurosonga, a potom je izvršni nadzornik Eurosonga Jon Ola Sand službeno proglasio tjedan 61. Eurosonga otvorenim.

Spektakularna kreacija

Krajem prošlog tjedna Nina Kraljić i prateći vokali – Andrej Babić, Danijela Večerinović, Martina Majerle i Lino Lacmanović Ćućić – održali su i drugu probu na kojoj su otkrili cjelokupni styling koji je za njih osmislio, dizajnirao i izradio talentirani kostrenski dizajner Juraj Zigman.

– Prateći vokali odjenut će dugačke crne kapute s kapuljačom. Oni predstavljaju zlo, a Nina dobro, stoga ona i nosi bijelu haljinu, poručili su iz hrvatske delegacije.

Kako piše eurovision.tv, Ninina druga proba bila je impresivna, ne samo zbog njezina moćnoga vokala, već i zahvaljujući dvjema raskošnim haljinama.

– Moram priznati da haljina na ekranu izgleda nevjerojatno. Ona i jest dizajnirana u skladu s tekstom pjesme i želimo da kostim odražava taj prijelaz iz mraka u svjetlost, objasnila je Nina i dodala da joj je čast nositi takvu haljinu. (D. BAUK)


Podijeli: Facebook Twiter