Hoće li IKA opravdati desetljeće postojanja

Dosadašnja ravnateljica Tajana Ujčić otišla je na drugo radno mjesto (M. MIJOŠEK)
Dosadašnja ravnateljica Tajana Ujčić otišla je na drugo radno mjesto (M. MIJOŠEK)

Istarska kulturna agencija (IKA), osnovana davne 2002. godine s namjerom da promiče i koordinira kulturno-umjetničko stvaralaštvo u svim dijelovima Istre, 15. bi svibnja trebala dobiti novog ravnatelja ili ravnateljicu. Za čelno mjesto ove agencija, koja je u praksi do sada postojala manje-više samo na papiru, natječaj je raspisan nakon što je dosadašnja ravnateljica Tajana Ujčić 31. ožujka razriješena na vlastiti zahtjev radi odlaska na drugo radno mjesto.

Pročelnik Torbica potvrdio nam je da je povjerenstvo već donijelo odluku o prijedlogu osobe koja bi agenciju trebala voditi naredne četiri godine, međutim o tome, kako kaže, najprije trebaju izvijestiti župana, a u konačnici će o ravnatelju 15. svibnja odlučivati Županijska skupština. Prema našim informacijama, na natječaj su se prijavili diplomirana politologinja Sniježana Matejčić, povjesničarka umjetnosti i kustosica Branka Benčić, profesorica likovne kulture Aleksandra Vinkerlić te Kristijan Nemet, zaposlen kao voditelj projekata u Turističkoj zajednici Grada Novigrada, javnosti poznatiji po svom radu na TV Istri i Radio Puli.

Uskoro će se vidjeti hoće li novi ravnatelj ili ravnateljica napokon opravdati postojanje agencije koja bi po prirodi svog posla trebala biti nadležna i za umrežavanje kulturnih projekata ali i za povlačenje dostupnih sredstva iz EU fondova. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter