Hoće li HNS konačno sufinancirati zamjenu travnjaka Drosine?


Kako prenosi Facebook stranica "1. i 2. HNL", izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović potvrdio je, citiramo, "Šest prvoligaških terena, onih gdje je najveća potreba, će se obnoviti po najmodernijim europskim standardima za vrijeme FIFA World Cup-a u Rusiji!". Ukoliko je izjava istinita značilo bi to da će HNS uložiti dio sredstva u infrastrukturu hrvatske nogometne lige, a samim time i u Puli. 

Drosina u kvoti zamjene

S obzirom da je travnjak pulskog Gradskog stadiona Aldo Drosina, općepoznato je, jedan od lošijih u državi, a uz njega bi se tu mogli svrstati i oni u Vinkovcima, Kranjčevićevoj i Koprivnici, te Zaprešiću i Osijeku. S druge strane, među bolje se svrstavaju onaj na riječkoj Rujevici, zagrebačkom Maksimiru, te splitskom Poljudu, koji je zamijenjen nakon festivala Ultra. Ovakve najave izvršnog direktora HNS-a mogle bi značiti da će se travnjak Drosine konačno zamijeniti.

Doduše, sve treba uzeti s rezervom jer u prošlosti se već u nekoliko navrata spominjalo da bi HNS mogao pomoći Puli zamijeniti dotrajali travnjak pa od toga do danas nije bilo ništa. Stoga se oprezno čeka službena potvrda iz Hrvatskog nogometnog saveza jer je Pula spremna iskoristiti priliku ukoliko do nje dođe.

- Pula sport je u svakom trenutku spreman da, kada Hrvatski nogometni savez donese službenu odluku, krene u zajedničko sufinanciranje obnove travnjaka Gradskog stadiona "Aldo Drosina". Poznato je da odluku donosi Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, ali za sada nemamo detalja niti službene potvrde, rekao nam je Ivan Glušac, direktor gradskog trgovačkog društva koje skrbi o Drosini. 

Zamjena bez obzira na Istru 1961

Posljednji put kada se spominjala mogućnost da HNS sufinancira troškove novog travnjaka na Drosini bilo je lani kada je Pula trebala biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva U-17. Međutim, tada je krovna kuća hrvatskog nogometa nudila mizeran iznos sufinanciranja, a tražila zauzvrat velike garancije da će se to realizirati. Stoga se na taj "aranžman" pristalo jer bi prevelik dio tereta pao na Pulu.

Iako se u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi pulski prvoligaš ovo čini kao nevažna stavka, ukoliko se vijesti iz HNS-a pokažu istinitima onda svakako treba iskoristiti novac koji će se odvojiti za sufinanciranje i konačno zamijeniti travnjak Drosine. Stadion bi tada mogao postati i kamp HNS-a, odnosno reprezentativnih selekcija, pa i domaćin službenih utakmica hrvatske nogometne reprezentacije. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter