Hoce li Gimnazija uopce dobiti dvoranu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Školski odbor pulske Gimnazije zatražio je mu bude prezentiran projekt izgradnje podzemne garaže na tri razine i dvorane na vanjskom igralištu te škole, nakon što mu je u svrhu ocitovanja bila poslana dokumentacija o projektu. Vijece roditelja želi dodatne informacije o namjerama Grada.

Osim projekta garaže, nije im jasno ni kakva bi se dvorana trebala sagraditi iznad garažne kuce. Stoga je formirana posebna radna grupa koja bi trebala pomoci Školskom odboru da donese odluku o suglasnosti za gradnju.

Do prezentacije projekta sasvim sigurno ce uskoro doci. S druge strane, po prvim informacijama Grad Pula ne nudi Gimnaziji dvoranu, vec bi ona bila zajednicki projekt nadležnog ministarstva, Županije i Grada, kad se za to stvore uvjeti i namaknu financijska sredstva.

Buduci da Puljani nemaju pretjerano pozitivna iskustva s dosadašnjom suradnjom nadležnih ministarstava i Grada  (dvorana na Stoji, dvorana talijanske škole, Vila Marija), jasna je i skepsa vezana uz dio projekta koji obuhvaca dvoranu primjerenu ovoj srednjoškolskoj ustanovi.


Podijeli: Facebook Twiter