"Hobbit: Smaugova pustoš" i dalje najgledaniji film

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najgledaniji film u sjevernoameričkim kinima već drugi tjedan zaredom je "Hobbit: Smaugova pustoš", s ostvarenim prihodima u visini 32,5 milijuna dolara tijekom protekloga vikenda prikazivanja.

"Hobbit" se pokazao otpornim čak i na agresivnu medijsku kampanju koja je prethodila kinodistribuciji komedije "Anchorman 2: The Legend Continues", koja se tako našla na drugome mjestu sa zarađenih "samo" 26,8 milijuna dolara.

Na trećem je mjestu Disneyev animirani hit "Snježno kraljevstvo" (19,2 milijuna dolara), a na četvrtome krimi-drama "American Hustle" s 19,1 milijun dolara prihoda.

Peti je na popisu još jedan Disneyev film, jako hvaljena akcijska drama "Kako je spašen gospodin Banks", koji je u prvome vikendu prikazivanja uprihodio 9,3 milijuna dolara.

Do nedjelje, ukupan prihod američke filmske industrije u 2013. zabilježio je 0,8-postotni rast u odnosu na godinu ranije, na gotovo 10,4 milijarde dolara. Rekord je postavljen 2012., kada su prihodi iznosili 10,77 milijardi dolara.

Hoće li Hollywood u ovoj godini postaviti novi rekord, ovisit će i o još pet filmova koji u distribuciju kreću na sam Božić, među kojima su drama "Vuk s Wall Streeta" Martina Scorcesea s Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi te komedija "Tajni život Waltera Mittyja" koji je režirao i u njemu glumi glavnu ulogu Ben Stiller. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter