Hobby radionice: Na odmoru usvojili nova znanja


U nizu cjelogodišnjih aktivnosti kojima je osnovni cilj poticanje kreativnosti, znanja i tehničkih vještina mladih, Zajednica tehničke kulture Pula, putem svog Centra za tehničke aktivnosti "Veruda" organizira svakog ljeta za učenike osnovnih škola na području grada Pule ljetne hobby tehničke radionice. Radionice su programski osmišljene za niže i više uzraste djece.

Tako su i ove godine od 30. lipnja do 14. srpnja održane radionice za izradu zmajeva i aviona pod nazivom "Na ljetnom vjetru", potom Informatička imaginacija, radionica za izradu makete jedrilice "Jedrima Optimista", a dotaknuli su se i obnovljivih izvora energije u radionici "Eko lego" konstruktorstva, približili se tehnici digitalne fotografije i snimanja filma u Mini ljetnoj filmskoj akademiji na temu "Prijateljstvo pobjeđuje pobjedu" i automodelarstva.

- Na veliko zadovoljstvo 90-tak polaznika, naše radionice polazili su učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola te imala priliku upoznati se, družiti, stvarati nova prijateljstva i naučiti nešto novo, istaknula je voditeljica Centra Jasna Verk.

Program ljetnih hobby tehničkih radionica održavao se puna dva tjedna u jutarnjim satima po grupama od 9 do 12 sati, a radionice su vodili mentori pedagoškog profila, nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola.

Tako su polaznici osim kupanja, igre i odmora naučili nešto novo, otkrili svoje interese i stvaralačke mogućnosti, te s velikim zadovoljstvom primili pohvalnice za uloženi trud i marljivost, a u konačnici i ponijeli sa sobom zmajeve i makete jedrilica. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter