Ho-ruk za staru školu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mještani Racišcine, sela i zaseoka sa podrucja Mjesnog odbora Krušvari, vlastitim su radom i sredstvima obnovili staru školsku zgradu u Racickom Brijegu. Renovirali su kompletan ulaz, dvije prostorije, sanitarne cvorove i uredili okoliš, a obnovljeni prostor koristit ce za društvene dogadaje i zabavne sadržaje.

Prostorije stare škole otvorene su u povodu tradicionalne mjesne fešte koja se od davnine slavi prve nedjelje u kolovozu. Bila je to prilika da se zadovoljni mještani zahvale Gradu Buzetu, MO-u i brojnim sponzorima koji su svojim prilozima takoder doprinijeli uspješnom dovršetku prve faze radova. Predstoji još, naime, sanirati fasadu te krovište.

Školska zgrada u Racickom Brijegu od svih je starih školskih zgrada buzetskog podrucja jedina u gradskom vlasništvu. Gradonacelnik Valter Flego kaže da je proteklih godina bilo puno inicijativa oko buduce namjene i vlasništva zgrade. Javljali su se zainteresirani za najam ili cak otkup prostora, no prevagnula je inicijativa mještana zainteresiranih da spase zgradu od propadanja te u njoj urede vlastiti društveni prostor.

- Grad Buzet ce prostor stare školske zgrade ugovorom dati na korištenje MO-u Krušvari koji se obvezao da ce ga maksimalno urediti. Takoder, ponovno ce se staviti u funkciju stan na prvom katu zgrade. Natjecaj je vec objavljen pa ce se time vrlo brzo riješiti jedno stambeno pitanje, rekao je Flego.


Podijeli: Facebook Twiter