HNS želi partnerstvo u projektu "Istranello"

Davor Šuker, Mikhail Ščeglov, Boris Miletić i Damir Vrbanović (M. ANGELINI)
Davor Šuker, Mikhail Ščeglov, Boris Miletić i Damir Vrbanović (M. ANGELINI)

Visoka delegacija Hrvatskog nogometnog saveza: predsjednik HNS-a Davor Šuker, izvršni predsjednik Damir Vrbanović te Miljenko Sakoman, stručnjak za nogometne terene, danas je u Puli obišla područje bivšeg vojnog poligona na Marsovom polju gdje im je predstavljen projekt nogometnog kampa Marsovo polje, popularno nazvanog "Istranello".

Predsjednik i većinski vlasnik NK Istre Mikhail Ščeglov i dopredsjednik Stevo Muidža te pulski gradonačelnik Boris Miletić i arhitekt Mario Smilović predstavili su projekt. Kako smo saznali od Nevena Šprajcera, savjetnika u pulskom nogometnom prvoligašu, delegacija HNS-a želi s NK Istom 1961 dogovoriti partnerstvo u projektu izgradnje kampa. Prema planovima, projekt bi stajao oko tri milijuna eura, a HNS bi u Pulu kao partner uložio milijun eura.

- Poznato je da NK Istra 1961 radi dobro i ulaže sredstva u razvoj te su mu HNS-a širom otvorena. Stoga nam je namjera biti partner u ovom projektu, rekao je Davor Šuker, nagovijestivši da će prodaja za najočekivaniju utakmicu godine Hrvatska - Srbija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu početi u četvrtak.

Teren se nalazi 500-tinjak metara od Gradskog stadiona "Aldo Drosina", a klub ga namjerava "iznajmiti" kao pravo građenja od Agencije za upravljanje državnom imovinom na rok od 30-35 godina. Kako nam je rekao Muidža, s obzirom da je lokacijska dozvola pravomoćna očekuje se "zeleno svjetlo" državne agencije.

U prvoj fazi gradila bi se dva terena s rasvjetom, u drugoj objekt s pripadajućim sadržajima. U drugoj fazi uz jedan od terena izgradio bi se dvoetažni objekt, u čijem bi se prizemlju nalazile svlačionice, sauna, teretana, fitness dvorana i ekonomat, dok bi na katu bile 24 sobe za igrače, dva apartmana za struku i vodstvo kluba, kuhinja, restoran, dvorana za sastanke momčadi i terasa s koje bi se mogli promatrati treninzi ili utakmice.

Međutim, i ovaj su projekt "zakočili" konzervatori propisavši posebne uvjete. No to se namjerava riješiti izradom dvaju prostornih planova za područje Marsovog polja; jedan bi obuhvaćao samo područje izgradnje nogometnog kampa, a drugi ostalo područje Marsovog polja i šumice Drenovica. (Goran ROJNIĆ; snimio Manuel ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter