HNS: Vulić novi izbornik U-19 reprezentacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije do 19 godina je Zoran Vulić, koji će tijekom narednih dana izabrati i svoj stručni stožer. Vulić je danas predstavljen javnosti, a protukandidati za izborničko mjesto bili su mu Robert Jarni, Ivan Pudar i Goran Vučević.

Izabrali smo Vulića jer se radi o ozbiljnome treneru, s dosta iskustva, te čovjeku koji može nametnuti disciplinu i red. Vulić je odabir vrha HNS-a i stručne komisije. Zbog blagdana održane su telefonske konzultacije, a izabran je nakon jednomjesečne analize kandidata", kazao je tehnički direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Romeo Jozak.

Vulić je po prvi puta postao izbornikom neke od hrvatskih selekcija, a na EURU 2004. bio je pomoćnik Ottu Bariću. U bogatoj karijeri trenirao je Hajduk, Split, Rijeku, Istru i rusku Luč Enerhiju.

"Mogu reći da mi se ostvario dječački san, postao sam hrvatski izbornik, pa makar se radi o U-19 selekciji. Imao sam izdašnu ponudu iz Kine, ali ovo mi je veći izazov i ne fali mi motiva. Preuzimam vrlo nadarenu generaciju, koja je nedavno igrala na U17 Svjetskom prvenstvu, i iz koje će neki igrači sigurno u budućnosti igrati za A reprezentaciju, a moj je posao da im u tome pomognem", kazao je Vulić, koji će svoje prve utakmice na klupi imati u ožujku, kada će U-19 selekcija odigrati dvije prijateljske utakmice s Engleskom u gostima.

Prve službene utakmice imat će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo U-19 reprezentacija koje će se 2015. godine održati u Grčkoj. Hrvatska je smještena u skupinu 3 s Turskom, Islandom i Estonijom, a domaćin mini-turnira koji će biti održan u jesen iduće godine bit će upravo Hrvatska. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter