HNS ukinuo "vaučere" za gostujuće navijače

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni odbor Hrvatskoga nogometnoga saveza ukinuo je "vaučere" za gostujuće navijače te na današnjoj sjednici ovlastio Komisiju za licenciranje za daljnje postupanje po sadržaju rješenja Sportske inspekcije glede prijepora oko licenciranja Lokomotive i Hrvatskog dragovoljca, priopćeno je iz HNS-a.

U analizi Odluke o zabrani gostujućih navijača na tribini za gostujuće navijače ako nije osiguran organizirani dolazak od strane kluba od 16. listopada 2013. godine, Izvršni odbor je zaključio da ona nije ostvarila željene rezultate. Njezinom je primjenom, smatraju u HNS-u, nanesena šteta nogometnoj organizaciji, klubovima, navijačima i nogometu u cjelini te je nakon opsežne rasprave IO HNS-a zaključio da se ta odluka stavlja izvan snage, i to odmah, piše u priopćenju HNS-a.

Izvršni odbor primio je na znanje sadržaj rješenja Sportske inspekcije, a nakon sastanka Komisije za licenciranja, u čiju nadležnost ulazi izdavanje licenci klubovima, o daljnjim koracima HNS-a mediji i javnost bit će obaviješteni na presici.

Izvršni odbor HNS-a danas je usvojio i kalendar reprezentacija HNS-a za 2014. godinu, kao i plan priprema A reprezentacije za FIFA Svjetsko prvenstvo 2014., uključujući raspored prijateljskih utakmica i odabir kampova u Austriji i Brazilu.

Imenovani su arbitri Arbitražnog suda, a za predsjednika je ponovno izabran Ivica Veselić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter