HNS suspendirao osumnjičenog Carevića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska narodna stranka (HNS) suspendirala je danas, odlukom predsjednice stranke Vesne Pusić, svog karlovačkog člana Marka Carevića, koji je u srijedu uhićen i pritvoren zbog sumnje na ratni zločin 1991. u mjestu Kablar kod Karlovca, potvrdili su Hini iz karlovačke podružnica HNS-a.

Predsjednik HNS-a Karlovačke županije Mile Bionda rekao je da je predsjednica Pusić, samo nekoliko sati nakon njegovog dopisa Središnjem uredu HNS-a, prihvatila prijedlog za suspenziju te je Carević i formalno udaljen sa svih svojih funkcija i dosadašnjih poslova u stranci.

Uhićenog 58-godišnjeg Marka Carevića Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci tereti da je kao zapovjednik Teritorijalne obrane Gornji Stjenjičak tijekom oružane pobune i napada tadašnje JNA i srpskih paravojnih postrojba na legalnu vlast Republike Hrvatske, naredio 56-godišnjem LJ.L. da s još dvojicom srpskih vojnika odvede i ubije 83-godišnjega civila I.G.

Osumnjičeni LJ.L. nakon toga je starca ubio vatrenim oružjem.

Karlovačka policija je nad uhićenim Markom Careviće provela kriminalističko istraživanje, nakon čega je odveden u riječko Županijsko državno odvjetništvo. Drugi osumnjičeni, LJ.J, nedostupan je hrvatskom pravosuđu, te će se za njim raspisati međunarodna tjeralica.

Sudac istrage riječkoga Županijskog suda osumnjičenom Careviću odredio je zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti u kojima je počinjeno kazneno djelo.

Konačnu odluku vezano za isključenje Marka Carevića iz stranke u HNS-u će donijeti kada Županijsko državno odvjetništvo okončana svoju istragu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter