HNS suspendirao Martinčević i Koračevića na 30 dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HNS-ova Saborska zastupnica i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević te bivši čelni čovjek HEP-a Zlatko Koračević danas su odlukom predsjednice stranke Vesne Pusić suspendirani na mjesec dana, zbog nanošenja štete stranci.

Nakon što se danas u Osijeku sastao vrh HNS-a, a Predsjedništvo stranke podržalo prijedlog da se protiv njih dvoje pokrene stegovni postupak, iz varaždinske županijske organizacije, koja je i iznijela takav prijedlog, večeras su priopćili kako se u idućih 30 dana Martinčević i Koračević neće pozivati na sjednice stranačkih tijela te nemaju pravo istupati u javnosti u ime stranke.

Oboje su supendirani zbog kršenja Statuta, nanošenja štete stranci te postupanja suprotno odlukama viših tijela HNS-a.

Upitana da komentira odluku Predsjedništva, Natalija Martinčević izjavila je Hini da ne može komentirati nešto o čemu još službeno nije obaviještena.

Iz HNS-ove središnjice predvečer je priopćeno kako je stranačko Predsjedništvo na sjednici u Osijeku o Martinčević i Koračeviću raspravljalo mimo zakazanog dnevnog reda, pod točkom 'razno' koju je predložio predsjednik Središnjeg odbora i HNS-ove varaždinske županijske organizacije Predrag Štromar. On je, stoji u priopćenju, vodstvo stranke izvijestio o potezima i djelovanju spomenutih dvoje članova varaždinske organizacije, te predložio da se na razini županijske organizacije protiv njih dvoje pokrene stegovni postupak, s obzirom na njihove izjave i djelovanje koje šteti ugledu stranke.

Predsjedništvo je podržalo takav prijedlog i dalo punu potporu HNS-u Varaždinske županije da pokrene stegovni postupak, te je odlučeno o njihovoj suspenziji do okončanja postupka. HNS-ovo Predsjedništvo je Središnjem odboru predložilo da stranački kandidati za predstojeće izbore za Europski parlament na zajedničkoj koalicijskoj listi budu Jozo Radoš, predsjednik HNS-ova saborskog Kluba zastupnika, i Marin Vučić, dugogodišnji član stranke iz Sračinca kraj Varaždina. Vučić je ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje "Tomislav Špoljar" u Varaždina, a bio je i član varaždinskog gradskog i županijskog poglavarstva. U županijskom HNS-u ističu kako je njegov izbor za kandidata zajedničke liste za EU parlament pokazatelj da je HNS u Varaždinskoj županiji snažan i utjecajan te predstavlja jedinstvo i snagu stranke na sjeveru Hrvatske. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter