HNS: Šimunić je reagirao neprimjereno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri dana nakon što je hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šimunić plasman na SP 2014. godine proslavio s navijačima uz povike "Za dom spremni", oglasio se i vrh Hrvatskog nogometnog saveza, koji je taj potez ocijenio neprimjerenim.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker je Šimunićev potez opisao kao neprimjerenu gestu, a izvršni je predsjednik Damir Vrbanović potvrdio je da je Fifa otvorila slučaj protiv hrvatskog igrača, ali i najavio da će se ovim slučajem pozabaviti i tijela HNS-a.

"Bila je to neprimjerena gesta. Žao mi je što je to zasjenilo našu pobjedu i plasman na SP", kazao je Šuker i dao riječ Vrbanoviću.

"Žao mi je što otvaramo ovu temu, jer je ova presica trebala zaokružiti sjajnu priču o plasmanu na SP. Međutim, HNS ne bježi od ovakvih stvari, ne guramo glavu u pijesak. Bio je to neprimjeren potez.

Ljudski je griješiti, no zabrinjava nas lavina koja se obrušila na Šimunića, koji je čestit čovjek. Bio je u Savezu i službeno se obratio priopćenjem. Jako je emotivno proživio sve ove dane. Šokiran je što su njegovu gestu povezali s ustaštvom i mračnim dijelom naše povijesti", kazao je Vrbanović.

Izvršni predsjednik je potvrdio da je Fifa otvorila postupak protiv Šimunića nakon prijave FARE-a. "Fifa je otvorila postupak i zatražila objašnjenje. O mogućim kaznama Fife ne možemo još govoriti", dodao je Vrbanović.

Na pitanje kada će HNS donijeti odluku o Šimunićevom ispadu, Vrbanović je ostao zakopčan. "Postoje propisi HNS-a, ne želim špekulirati o mogućim kaznama. Sve će biti po proceduri i o svemu ćete biti obaviješteni na vrijeme." (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter