HNS se ne slaže s ograničavanjem minusa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prva potpredsjednica vlade i potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić ustvrdila je danas da u vladajućoj koaliciji nema sukoba, iako se HNS kao manji koalicijski partner ne slaže s prijedlogom ministra financija Slavka Linića (SDP) da se građanima ograniči minus na tekućim računima, koji nije usuglašen u vladi.

"Ne znam zašto je Linić izašao s takvim nečim. Ni na koji način se o tome nije razgovaralo na vladi i s ostalim ministrima", rekla je Pusić odgovarajući na pitanje novinara o stavu HNS-a prema Linićevu prijedlogu.

"HNS je na poziciji da država ne može tretirati građane kao malodobne i maloumne. Građani imaju autonomiju odlučivanja i privatnost koja je nepovrediva. A banke su poslovni subjekti koji procjenjuju rizik na tržištu", pojasnila je Pusić na konferenciji za novinare u povodu predstavljanja Centra izvrsnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

"Nema sukoba među ministrima", rekla je Pusić komentirajući kako je neobično da se to pitanje često pojavljuje u javnosti, jer je posve normalno da se višestranačke vlade u Europi dogovaraju i usuglašavaju zajednička stajališta.

Ističući kako koalicijski partneri o svemu mogu i trebaju razgovarati, Pusić je istaknula zaslugu ministra Linića za brzu izgradnju graničnih prijelaza, što je jedan od uvjeta za ulazak u EU.

"Tu ga čuvam kao malo vode na dlanu, a oko drugih pitanja možemo razgovarati", rekla je potpredsjednica vlade. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter