HNS pozvao građane da podupru Split Pride

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitski HNS pozvao je svoje članstvo te sve sugrađane da se u subotu, 7. lipnja pridruže četvrtom Split Prideu i daju potporu ravnopravnijem položaju LGBT osoba u hrvatskom društvu. Neistinama i obmanjivanjem javnosti ocijenili su poruke da je takav događaj nepotreban.

"Kad se radi o borbi za ljudska prava, niti jedan događaj ne može biti nepotreban. Griješe oni koji smatraju da pripadnici LGBT zajednice traže veća prava te koji svojim homofobnim istupima pozivaju javnost na bunt protiv ne samo protiv pripadnika LGBT zajednice, već i onih građana koji smatraju da svi ljudi trebaju imati jednaka prava", ističu splitski HNS-ovci u priopćenju.

Najnižom civilizacijskom razinom koju građani jedne europske države mogu imati ocjenjuju poruke iz splitskoga HDZ-a da bi organizatori Split Pridea svoju paradu trebali održati u zatvorenom prostoru, a ne na gradskim ulicama. HDZ-ovci, naime, navode da se u našoj kulturnoj tradiciji i prakticiranju javnog morala seksualnost ne pokazuje i ne demonstrira po trgovima i ulicama.

"Ti 'prosvjednici' ističu i izdašno financiranje ove manifestacije na račun građana koji plaćaju poreze, prireze i ostale namete, a zaboravljaju da SVI građani, dakle i pripadnici LGBT zajednice, kao i građani koji podupiru jednaka prava za sve, plaćaju te iste poreze, prireze i ostale namete, a koji se koriste za osiguranje rada raznoraznih udruga u koje spadaju političke stranke, religijske organizacije, sportski klubovi i njihove manifestacije", poručuju u HNS-u.

Pitaju treba li zato zabraniti sva događanja, sve manifestacije, sve sportske utakmice, "zabraniti život, ljude ..., kako bi pojedinci koji Gay Pride smatraju nepotrebnom manifestacijom bili u svom malom svijetu zadovoljni".

"Nemojmo dozvoliti da nas pojedinci iz HDZ-a podijele, jer to samo može biti na štetu grada i postignute civilizacijske razine tolerancije koja je jedino mjerilo razvoja demokracije društva", zaključuju HNS-ovci u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter