HNS pozvao čelništvo Hajduka na razgovor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon trosatne rasprave Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) oštro je osudio potez Hajduka koji je odbio nastupiti u subotnjem derbiju protiv Dinama, ali i pozvao Splićane na razgovor priznavši kako je i HNS griješio.
 
Zaključke IO HNS-a novinarima je predočio izvršni predsjednik Damir Vrbanović, jer je predsjednik Davor Šuker od prošlog četvrtka službeno izvan zemlje na sjednici Fife u Bangkoku.IO HNS-a je osudio solidariziranje Hajduka s dijelom navijača koji nisu mogli ući na stadion zbog zabrana koje su imali.
 
Najstrože je osuđeno i divljanje huligana u Milanu. HNS je pozdravio djelovanje policije u borbi protiv huliganizma, pružio podršku disciplinskim tijelima HNS-a u provođenju odluka sukladno propisima. Naglašeno je da je Hajduk član HNL-a i da mora poštovati propise, te kako HNS ostaje dosljedan u borbi protiv svih anomalija koje štete hrvatskom nogometu.
 
„Neshvatljiv mi je potez Hajduka, kluba i institucije, da se solidarizira s dijelom navijača i bojkotira derbi,“ kazao je Vrbanović dodavši kako je Hajduk pokuša odgoditi utakmicu. Prvo za 15, a potom za sat vremena.
 
„Nigdje nisam pronašao propis koji bi to omogućio,“ dodao je Vrbanović. Istaknuo je kako je nakon jučerašnjeg istupa Ravnateljstva policije jasno što se dogodilo u Maksimiru.
 
„Tu priča o otporu prema Torcidi pada u vodu,“ rekao je Vrbanović, ali i priznao kako je možda bilo problema oko ulaska navijača.„Možda je bilo propusta, ja nisam vodio liste, time se ne bavim, ali to nije bio razlog da Hajduk ne odigra utakmicu. Sve dalje je čista primjena propisa,“ zaključio je.
 
Izvršni predsjednik HNS-a je otkrio kako se na sjednici IO-a nije raspravljalo o Hajdukovom zahtjevu za ostavkom vodstva saveza.
 
„O ostavkama nije bilo riječi. Zna se kako se bira vodstvo saveza i na koji način,“ naglasio je.
 
Vrbanović je kazao kako IO HNS-a nije bježao od svoje odgovornosti, priznavši kako su odnosi između Saveza i Hajduka 'ozbiljno narušeni'.
 
„Prihvaćamo činjenicu da neke stvari nismo napravilo dobro. Problema ima, ne stavljamo glavu u pijesak. Komunikacija je bila loša, bilo je dosta i pokvarenih telefona. Nitko nema ništa protiv Hajduka. Spremni smo razgovarati i o onome što je netko krivo napravio u prošlosti,“ istaknuo je Vrbanović dodavši kako se sastanak može održati već sutra.
 
Vrbanović je osim čelnika Hajduka na sastanak pozvao i predstavnike nogometne organizacije Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ravnateljstva policije.
 
„HNS nije elitistička organizacija. Tražimo hitan i neodgodiv sastanak. Od sutra pa nadalje. Nema alternative razgovoru,“ istaknuo je Vrbanović još jednom ponovivši kako je HNS uređen savez koji je više puta kontroliran.
 
„Stalno smo pod kontrolama, no nemamo što skrivati. Financijski podaci su u nadležnim institucijama.“ (Hina)
 
Povjerenik Prve HNL oduzeo bodove Hajduku
 
Povjerenik za natjecanje Prve HNL Josip Brezni danas je objavio odluku kako se neodigrana utakmica 16. kola između Dinama i Hajduka registrira rezultatom 3-0 u korist Dinama zbog neopravdanog nenastupanja momčadi Hajduka, dok će odluku o mogućoj dodatnoj kazni Hajduku naknadno donijeti disciplinski sudac Krešimir Vlajčević.
 
"Povjerenik za natjecanje MaxTV Prve lige Josip Brezni primjenom članka 56. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a donio je odluku o registraciji neodigrane utakmice 16. kola GNK Dinamo-HNK Hajduk rezultatom 3-0 par-forfe u korist GNK Dinamo zbog neopravdanog ne nastupanja momčadi HNK Hajduk. Prema odredbama istog članka HNK Hajduk dužan je GNK Dinamo nadoknaditi štetu zbog neodigrane utakmice u visini koju će na osnovu dokumentiranog zahtjeva GNK Dinamo utvrditi Povjerenik za natjecanje. Dokumentacija s neodigrane utakmice dostavljena od službenih osoba utakmice predana je Disciplinskom sucu MAXtv Prve lige na daljnje postupanje", stoji u odluci povjerenika Prve HNL.
 

Podijeli: Facebook Twiter