HNS podržao Čeferina za predsjednika UEFA-e

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na regionalnom sastanku 13 nacionalnih nogometnih saveza održanom u srijedu u Moskvi, među kojima je bio i Hrvatski nogometni savez (HNS), dana je jednoglasna potpora kandidaturi predsjednika Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Aleksandra Čeferina (48) za predsjednika UEFA-e.

Nakon što je Izvršni odbor UEFA-e donio odluku o pokretanju procesa izbora novog predsjednika koji će zamijeniti suspendiranog Michela Platinija, Čeferin je za svoju kandidaturu dobio podršku Danske, Švedske, Norveške i Finske kojima se potom pridružila i Italija, a od utorka ovaj 48-godišnji odvjetnik ima potporu predsjednika nogometnih saveza Hrvatske, Albanije, BiH, Bugarske, Cipra, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Rusije, Srbije i Turske.

Uz podršku svog nacionalnog saveza, Čeferina tako već sad podržava 18 od 55 zemalja članica UEFA-e.

- S obzirom na široku potporu sa svih strana europskog kontinenta, odlučio sam se kandidirati za predsjednika UEFA-e. U pet godina koliko sam na čelu NZS-a dobro sam upoznao svoje kolege i vidim da su se poprilično raspitali o meni, te smatraju da je u ovom trenutku UEFA-i potreban profil predsjednika kakav sam ja. O tome hoću li uspjeti vidjet ćemo na izborima u rujnu - kazao je Čeferin.

Izbori za novog predsjednika UEFA-e održat će se 14. rujna u Ateni, a kao glavni protukandidat Čeferinu slovi predsjednik Nizozemskog nogometnog saveza Michael van Praag. (H)


Podijeli: Facebook Twiter