HNS oštro osudio navijačke nerede

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni savez (HNS) je u ponedjeljak oštro osudio navijačke nerede koji su izbili na prvenstvenoj utakmici između Rijeke i Hajduka u subotu te ističe da podržava sve mjere državnih institucija usmjerene za rješavanje tog problema. "HNS podržava aktivnosti insititucija države koje su usmjerene rješavanju tog problema, kao što je, primjerice, intervencija Ministarstva unutarnjih poslova u Rijeci spriječila veće incidente", kaže se u priopćenju HNS-a.

"Hrvatski nogometni savez i Udruga prvoligaša odazvat će se, dakako, na sastanke Nacionalnog tijela za sprječavanje nereda na stadionima kao i svih drugih tijela te aktivno sudjelovati u radu istih. Zbivanja u Rijeci nastavak su niza huliganskih ispada kakvi čine veliku štetu hrvatskom sportu i moraju biti motiv organizatorima, uključujući HNS, policiji i nadležnim tijelima za poklanjanje još više pozornosti i pažnje sprječavanju nereda prije, za vrijeme i nakon nogometnih utakmica. Pozivamo na nedvojben zaključak kako pirotehnici nije mjesto na stadionima, kao i svakom drugom ponašanju koje dovodi u opasnost druge gledatelje", dodaje se u priopćenju.

"Hrvatski nogometni savez u potpunosti se slaže sa stavom Vlade Republike Hrvatske kako je sadašnja situacija neodrživa te će svojim djelovanjem i propisima dati maksimalnu potporu institucijama u rješavanju problema nereda na nogometnim stadionima", zaključak je HNS-a.

Naime, nakon izjednačujućeg pogotka Hajduka izbili su izgredi na tribini na kojoj su bili splitski navijači koji su bacali baklje na teren i obližnje tribine. Pravodobnom intervencijom policije spriječeni su veći neredi. U neredima je ozlijeđeno više osoba, među kojima i četvorica policijskih službenika. Još prije početka utakmice preventivno je privedeno 26 osoba, četiri osobe privedene su na kriminalističko istraživanje, a oštećena su dva autobusa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter