HNS odbacio prijedlog Mosta o koalicijskoj vladi

Ivan Vrdoljak (M. ANGELINI)
Ivan Vrdoljak (M. ANGELINI)

Potpredsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak odbacio je u utorak prijedlog Mosta o formiranju zajedničke koalicijske vlade Mosta, SDP-a i HDZ-a, poručivši da je takva koalicija u suprotnosti s voljom koju su građani iskazali na izborima i vraća nas u vrijeme socijalističkog saveza i jednopartijskog sustava.

- Došlo je vrijeme da potpuno jasno kažemo svoje stavove. HNS je protiv velike koalicije koju predlaže Božo Petrov i HNS u takvoj vladi neće sudjelovati. Biti ćemo konstruktivna oporba", naglasio je Vrdoljak. Dodao je da je takva koalicija u suprotnosti s voljom koju su hrvatski građani iskazali na izborima.

- Takva koalicija ne poznaje oporbu, vraća nas u vrijeme socijalističkog saveza i jednopartijskog sustava. HNS ne želi funkcionirati u jednopartijskom sustavu, a gospodin Petrov mora prestati iscrpljivati hrvatske građane, rekao je Vrdoljak.

- Nama ne treba mesija, mora preuzeti odgovornost, uključiti se u reforme koje sljedeća vlada mora odraditi. Ako na to nije spreman, onda Most snosi odgovornost za ponovljene izbore, poručio je Vrdoljak na službenim Facebook stranicama HNS-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter