HNS nije smio Gorici oduzeti prvoligašku licencu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijece sportske arbitraže pri Hrvatskom olimpijskom odboru pobrinulo se za još jednu blamažu HNS-a. Naime, to je tijelo 22. ožujka ustvrdilo da Izvršni odbor HNS-a nije smio oduzeti prvoligašku licencu Gorici krajem lipnja prošle godine.

Prema tumacenju vijeca, ta je odluka ništavna od trenutka donošenja i pravno se smatra nepostojecom te kao takva nije smjela proizvesti ni stvarne ni pravne posljedice.

Naravno, u Rusanovoj se nitko nije previše uzbudio, iako je krajem rujna prošle godine Arbitražno vijece HNS-a dalo slicno mišljenje.

- Ta odluka iz HOO-a ne daje nikakvu pravnu osnovu koja bi potvrdila da je Gorica u cijelosti uspjela. Podsjecam da je odluka našeg IO-a bila vezana na odluku prvog stupnja komisije za licenciranje, tvrdi glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebric.

U Velikoj Gorici, pak, smatraju da je sad više nego jasno da je njihov klub grubo zakinut.

- Slikovito receno, lopta je na crti, a mi je sad moramo gurnuti u gol. Odluka Vijeca sportske arbitraže HOO-a je moralna satisfakcija za svih nas u klubu. Tužit cemo HNS hrvatskom sudu i CAS-u u Lausannei, a vec smo istaknuli odštetni zahtjev od 25 milijuna kuna jer smatramo da smo toliko izgubili zbog odluke koju IO nije smio donijeti.

Medutim, spremni smo i na vještacenje kojim bi se utvrdila naša financijska šteta. Pored toga, svi u klubu namjeravamo podnijeti privatne tužbe protiv HNS-a,  kaže predsjednik Gorice Nenad Crnko.


Podijeli: Facebook Twiter