HNS: Nezaposlenost mladih ključni problem Istre

Presica HNS-a u Buzetu
Presica HNS-a u Buzetu

- Svim strankama vladajuće koalicije na svim razinama zadatak je ljudima dati energiju i pomoći im da se iz totalne apatije koja vlada okrenu sami sebi i postanu odgovorni za svoje sudbine, jer oni to i jesu. Država je tu da pomogne da ljudima bude lakše, ali država ne može riješiti ničije probleme ako to čovjek sam ne želi i ako se sam s njima ne uhvati ukoštac, istaknuo je Boris Blažeković, voditelj Političke akademije HNS-a i HNS-ov saborski zastupnik na konferenciji za novinare održanoj u Buzetu uoči tribine "Liberalizam i položaj HNS-a u Hrvatskoj".

- Mislim da je u protekle dvije godine aktualna Vlada odradila jedan nepopularan posao koji svakako nije doprinio rastu rejtinga, ali trebalo je napraviti čišćenje koje je bilo napornije i dugotrajnije nego što smo vjerovali da će biti. Ušli smo u Vladu spremni, sa svojim projektima, programima, idejama o tome što i kako treba raditi, ali trebalo je dvije godine da neke stvari iz temelja promijenimo da bi Vlada mogla normalno funkcionirati. Vlada je, vjerujem, sada to uspjela, rekao je Blažeković osvrćući se na aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj.

Naglasio je da Vlada treba odrediti pet do deset ključnih projekata koji će javnosti biti vidljivi krajem mandata, gdje će građani moći vidjeti konkretne rezultate. To se, prije svega, odnosi na pozitivnu investicijsku klimu i povećanje broja zaposlenih.

Ranko Švraka, predsjednik HNS-a Istarske županije, istaknuo je upravo nezaposlenost, posebice mladih, kao jedan od ključnih problema Istarske županije te rekao da su investicijski projekti potrebni županiji kao dobar početak smanjenja broja nezaposlenih. - Općine i gradovi naše županije trebali bi biti podrška stvaranju preduvjeta da se gospodarstvo razvija bez politiziranja i bez kočenja, zaključio je Švraka. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter