HNS: Ne pripremamo novu koaliciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz HNS-a su odbacili današnje novinske napise da za iduće parlamentarne izbore pripremaju novu koaliciju, ističući da su stabilan partner u vladajućoj koaliciji sa SDP-om, IDS-om i HSU-om.

"Konstruirane medijske napise najoštrije odbacujemo i nećemo ih komentirati niti želimo s koalicijskim partnerima komunicirati putem medija", priopćeno je jutros iz HNS-a.

Jutarnji list je, pozivajući se na anonimne izvore iz vrha HNS-a, objavio da ta stranka priprema dokument koji će predstavljati programske osnove za buduću suradnju sa SDP-om i ostalim koalicijskim partnerima, te da je, ne udovolji li se njegovim uvjetima, spreman i napustiti koaliciju. Prema pisanju Jutarnjeg, taj bi strateški dokument trebao biti završen najesen, a njime bi se odredili novi uvjeti daljnje suradnje sa SDP-om jer HNS više ne želi biti u koaliciji po svaku cijenu. Taj list piše i da HNS za iduće lokalne izbore priprema novu koaliciju čiju bi okosnicu predstavljali HNS, IDS i eventualno HSLS, kao protuteža najjačim strankama SDP-u i HDZ-u. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter