HNS mora izbaciti Lokomotivu iz lige

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na adresu Hrvatskog nogometnog saveza jučer je stiglo rješenje službe Sportske inspekcije Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje potpisuju glavna sportska inspektorica Klaudia Miloš Lončar i viši državni sportski inspektor Mario Dubravčić, a u kojem se među osam točaka posebno ističe treća u kojoj stoji da se HNS-u naređuje poništenje odluke od 30. travnja 2009. godine kojom je Nogometnom klubu Lokomotiva izdana licenca za natjecanje u Prvoj HNL u natjecateljskoj godini 2009/10 i četvrta točka u kojoj stoji da je rok za izvršenje prethodne 15 dana od dostave rješenja, odnosno peta točka u kojoj se naređuje ukidanje licence Hrvatskom dragovoljcu za tekuću sezonu 2013/14 i šesta koja, kao i u prethodnom slučaju, nalaže izvršenje u roku od petnaest dana.

Po tome ispada da Hrvatski nogometni savez u roku od petnaest dana mora Lokomotivu i Hrvatski dragovoljac praktično isključiti iz natjecanja Prve HNL, odnosno neizravno pet posljednjih prvenstava proglasiti neregularnim! Uz spomenute točke, sportska inspekcija u rješenju naređuje Hrvatskom nogometnom savezu i usklađivanje Statuta od 5. srpnja 2012. godine s odredbama Zakona o sportu, odnosno ukidanje licence NK Vinogradaru za Drugu HNL u sezoni 2013/14, što bi značilo proglasiti i tekuću drugoligašku sezonu neregularnom.

Rješenje je doneseno temeljem inspekcijskog nadzora nad poslovanjem Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno uvidom u dostavljenu dokumentaciju istoga u kojoj je sportska inspekcija MZOS-a pronašla niz osnova za poništenjem odluke o izdavanju licence NK Lokomotivi za sezonu 2009/10, što se u najvećoj mjeri odnose na prisnu sportsko-poslovnu vezu nogometnih klubova Dinama i Lokomotive. (M. CVIJANOVIĆ/NL)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter