HNS, HSLS i HDSSB o prosvjedima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) ocijenila je danas da je prosvjed legitiman nacin izražavanja politickog stava na koji svatko ima pravo, a jedini uvjet je, isticu, da je u skladu sa zakonom, što znaci da nikakvo nasilje ne dolazi u obzir. "Što se raspisivanja izbora i odlaska ove vlasti tice, mi to tražimo vec godinama i po tom pitanju ništa se nije promijenilo. Taj dio zahtjeva prosvjednika podržavamo", istaknuo je u izjavi za Hinu glasnogovornik HNS-a Igor Kolman.

I Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) oštro osuduje nasilje. "Daljnja eskalacija odvela bi nas u kaos. No, isto tako cinjenica je da je puno ljudi obespravljeno, nezaposleno, siromašno i gladno", kaže se u priopcenju te stranke, koja drži da je vladajuca koalicija izgubila doticaj sa stvarnošcu i gradanima i jedino rješenje HSLS vidi u raspisivanju izbora što prije. "Sigurni smo da bi odluka da se u izbore ne ide dovela do daljnjeg pogoršanja stanja u zemlji", istice HSLS.

Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) je s izvanredne sjednice Predsjedništva stranke o prosvjedima porucio kako daje "punu potporu opravdanim zahtjevima prosvjednika za trenutnim odlaskom aktualne nesposobne hrvatske vlasti na celu s HDZ-om", ali u isto vrijeme, "ukazuje pripadnicima hrvatske policije da je prvenstvena uloga policije štititi narod od lopova, a ne štititi lopove od naroda".

Dodaje kako je "HDZ-ova vlast ogrezla u organiziranom kriminalu i korupciji. Takvom politikom dovela je na stotine tisuca gradana RH do ruba ocaja, siromaštva, nezaposlenosti, ugrožene egzistencije i neizvjesne buducnosti". S obzirom na rastuce nezadovoljstvo gradana RH "koje bi vrlo lako moglo izmaci kontroli, a u cilju sprjecavanja prolijevanja krvi hrvatskih gradana, HDSSB porucuje Vladi da odredi što skoriji datum izbora.


Podijeli: Facebook Twiter