HNS: Hrvatska - Belgija u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Zagrebu je danas održana 24. sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza. Predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji danas bilježi godinu dana rada na čelu Saveza, zbog zdravstvenih poteškoća nije bio nazočan, pa je sjednicu bez njega odradilo 14 prisutnih članova IO-a pod vodstvom izvršnog predsjednika Damira Vrbanovića.

Nakon što su izbornik Igor Štimac i direktor reprezentacija Zorislav Srebrić podnijeli izvještaj o prethodnim nastupima hrvatske A selekcije, prešlo se na razgovor o sustavu natjecanja u sezoni 2014./15.

Izvršni odbor donio je odluku da će Prva liga ostati pri brojci od 10 klubova, a sustav popunjavanja ostat će isti - jedna momčad direktno će ispasti, a devetoplasirana će igrati dodatne kvalifikacije s doprvakom 2. HNL. Druga liga ostat će jedinstvena i brojit će 12 klubova, a tri Treće lige brojat će do 18 klubova.

Izvršni predsjednik Vrbanović naglasio je važnost još jedne odluke: "Uveli smo po prvi put mogućnost igranja tzv. B momčadi profesionalnih klubova, koji bi zavisno o svojim resursima imali mogućnost prijaviti momčad u odgovarajuću Treću ligu. Mogu napredovati do Druge lige, ne mogu, jasno, u Prvu, a ako bi se momčadi našle u istom stupnju natjecanja, B momčad ne bi mogla nastupati". Klubovi će moći prijaviti B momčad do 20. srpnja.

Izvršni odbor je zbog rokova FIFA-e morao donijeti odluku o domaćinstvu utakmice s Belgijom.

"Igra se u Zagrebu, u Maksimiru; to je jedino moguće rješenje. Zbog velikog interesa to je utakmica visokog rizika, a to automatski povlači za sobom koje sve uvjete stadion mora zadovoljavati, što trenutno ima samo Maksimir. To ne sprečava drugačije odluke u budućnosti, čim se stvore uvjeti u Splitu, Osijeku i drugim gradovima", veli on. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter