HNL: Zeleno-žuti osvojili bod u Kranjčevićevoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su se zarana našli u rezultatskim zaostatku, golom debitanta Ignacia Varele ''zeleno-žuti'' uspjeli su izbjeći poraz na gostovanju kod posljednjeplasiranog Zagreba. U 24. kolu Istra 1961 je na gostovanju kod Zagreba u Kranjčevićevoj odigrala 1:1. Domaćine je u vodstvo doveo Tešija u 10. minuti, a izjednačio je Varela u 63.

Bod Puljanima na koncu je donio novi napadač u svom prvom  nastupu i to je nešto što u skromnoj predstavi svakako veseli, jer upravo je nastup dvojice debitanata u ''zeleno-žutim'' redovima bio pod posebnom prismotrom. Marko Trojak pokazao je da itekako može koristiti na desnoj strani, iako je u nešto više od sat vremena igre, kao i većina suigrača, uglavnom doprinosio u obrambenim zadaćama, dok je puno više u napadu svojim prvijencem učinio napadač Varela. Ipak, sve do posljednjih pola sata ni on ni Da Silva, koji je ipak zaigrao prije Gržana, osim povremenog visokog pritiska na obranu Zagreba nisu se pretjerano iskazali u namjeri da je konkretno ugroze, jer Istra je teško dolazila u šanse. Vremena za prave procjene novaka još će biti, zasad je ključno bilo iskoristiti i ono malo što se pruži, ba&sca ron; kao što je to učinio Varela ...

Gostima je posao znatno otežao razvoj događaja na samom početku, kad je prvo Istra iz svoga ''slobodnjaka'' uputila prvi opasniji udarac u okvir, da bi potom Zagreb iz svoga došao do vodstva. Mnogo se toga pritom izdogađalo kod tog pogotka, spretno i sretno lopta je završila na gredi s koje je servirana strijelcu Tešiji, a ostalo je sporno je li u toj gužvi bilo nedozvoljene pozicije, kao i je li prekršaj Žižića na 16 metara uopće i postojao. S tribine je to bilo teško ocijeniti, no o sigurnosti suca Marića u svoju odluku dovoljno govori činjenica da nije posezao ni za žutim kartonom iako se radilo o reakciji zadnjeg igrača obrane.

S obzirom da je uz snažan pritsak i nekoliko neugodnosti Rodney Strasser u 83. minuti promašio kazneni udarac, jasno je da Puljani moraju biti zadovoljni i bodom. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter