HNL: Split - Istra 1961 2:1

Stipe Bačelić Grgić Mislav radotić i Alen Pamić (T. Dubravec/CROPIX)
Stipe Bačelić Grgić Mislav radotić i Alen Pamić (T. Dubravec/CROPIX)

Utakmica 17. kola Prve HNL: Split - Istra 1961 2:1 (0:0). Stadion Park mladeži. Gledatelja: 400. Sudac: Domagoj Ljubičić (Osijek) - 6,5. Pomoćnici: Havaić i Dević (oba Koprivnica). Strijelci: 1:0 Belle (68'), 1:1 Roce (85'), 2:1 Radeljić (90'). Žuti kartoni: Pamić, Sušić (Istra 1961.

SPLIT: Vuković 6,5, Marčić 6, Križanac 7, Radotić 6,5, Hrgović 6,5, Paracki 6, Vitaić - (od 11. Kvesić 6,5, od 87. Obilinović -), Radeljić 6,5, Baraban 5,5 (od 57. Belle 7), Rebić 6, Vojnović 6.

ISTRA 1961: Radošević 6,5, Sušić 5,5, Budicin 6,5, Blagojević 6, Milić 6, Anđelković 5,5, Pamić 5,5 (od 74. Prelčec -), Aganović 6 (od 80. Havojić -), Bačelić Grgić 5,5 (od 52. Jugović 6,5), Roce 6,5, Križman 6.

Imali su Puljani bod na pladnju, ali je onda Radeljić pretekao posljednji zvižduk suca Ljubičića donijevši Splitu 2:1 pobjedu nad pulskim prvoligašem. Drugi je to uzastopni gostujući poraz Istre 1961. Nakon poraza u Zaprešiću, sad su i Park mladeži napustili pognutih glava, iako su bili sekundu do osvajanja boda. Belle je u nastavku ušao u igru i doveo Splićane u vodstvo, potom je Roce pet minuta prije kraja svojim petim pogotkom donio Istri 1961 bod u džep, no na koncu im ga je odatle izbio Radeljić iz akcije nakon kornera.

Bez obzira na ofenzivan izbor igrača, Puljani su se u početku susreta zadovoljili defenzivom. Postavili su gusti blok na 40 metara od svoga gola natjeravši domaće igrače da dugim kombinacijama pokušaju naći prolaz prema Radoševiću.

Usprkos velikom broju veznih igrača, nisu "zeleno-žuti" uspijevali dugo zadržati loptu u svom posjedu. Lošim su dodavanjima loptu odmah darivali domaćinima, pa bi se dugi splitski napadi oko pulske obrane nastavili.

U najboljoj prilici prvog dijela našao se iznenada Križman proigran od Roce, ali se nije najbolje snašao izbivši sam pred Vukovića koji mu je istrčao u susret i tijelom obranio udarac, nakon čega je označen i kraj prvih 45 minuta.
 
Nastavak susreta otvoren je slično prvome dijelu. Puljani su se i dalje branili sustavom 4-5-1, ali su Splićani odustali od pokušaja da prizemnim loptama dođu do prilike, već su krenuli s većim brojem visokih ubačaja u pulski kazneni prostor gdje je Radošević to sigurno lovio. Krenuli su u nastavku i pulski igrači nešto ambicioznije prema splitskim vratima i ubrzo se Aganović našao u prilici da iznenadi Vukovića, što je ovaj spriječio.

Desetak sekundi kasnije Radošević je spašavao mrežu pred Barabanom koji je ulovio pulske stopere na spavanju, a za taj ga je propušteni zicer trener Vulić odmah nagradio odlaskom na klupu s koje je na travnjak ušao Belle.

Ove su dvije akcije podigle ritam susreta, jer se igralo puno življe s obje strane, a konačno su i pulski veznjaci malo više držali loptu u posjedu. Nakon nespretne reakcije Pamića mogli su Splićani povesti, ali je Budicin spriječio gol, no ta je akcija povukla domaćine koji su idućih minuta opsjedali pulski gol gdje se Radošević pokazao u odličnom izdanju zaustavivši brojne ubačaje u svoj peterac.

Ipak, niti Splićanin na pulskom golu nije mogao spriječiti vodstvo domaćih. Strijelac je bio bivši pulski igrač, Henri Belle. Sjajnim je volejom s lijeve strane pogodio suprotni kut poslavši bivše suigrače na centar.

Tek nakon primljenog gola krenuli su pulski igrači ambicioznije prema golu domaćih s Prelčecom koji je zamijenio Pamića, zaigravši na desnom krilu, dok se Aganović uvukao u sredinu.

Napadi Puljana urodili su plodom u 85. minuti kad je Goran Roce nastavio seriju golova. Peti je put zatresao suparničku mrežu u prvenstvu, poništivši prethodni pogodak Bellea. Nakon izjednačenja krenuli su "zeleno-žuti" po novi gol, ali je domaća obrana u posljednjem trenutku raščistila opasnost, da bi Splićani do tri boda došli u posljednjem napadu preko Radeljića. (Roberto CAR)

RezultatI 17. kola: Split - Istra 1961 2:1, Osijek - Hajduk 0:0, Zadar - Cibalia 4:1, Lokomotiva - S. Belupo 3:1

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter