HNL: Split - Istra 1961 0:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Split. Igralište u Parku mladosti. Gledatelja 400. Sudac: Bruno Marić (Daruvar). Pomoćnici: Tomislav Hudika (Varaždin), Goran Delčić (Koprivnica). Strijelac: 0:1 Havojić ('78).

SPLIT: Vuković, Radeljić (od '81. Kvesić), Križanac, Glumac, Glavina, Paracki, Pehar, Erceg, Belle (od '17. Vojnović), Baraban 5, Bagarić (od '64. Barišić).

ISTRA 1961: Ježina, Horvat (od 67. Sušić), Budicin, Opšivač, Chung, Anđelković, Hadžić, Blagojević, Havojić (od '90. Zgrablić), Roce, Križman.

Susret je bio puno važniji za domaćine kojima je bitna pobjeda za plasman u Europsku ligu dok je momčad Igora Pamića ušla neopterećena jer su oni već ranije riješili svoj prvoligaški opstanak.

Već u trećoj minuti Splićani su bili u prilici da povedu, Erceg je na lijevom boku "probio" obranu gostiju, ušao u kazneni prostor, pucao iz blizine no bio je neprecizan.
Na drugoj strani zaprijetio je Roce u 12. minuti, pucao je s vrha kaznenog prostora, gađao je desne rašlje gola Vukovića, a lopta je za nekoliko centimetara prošla pored gola.

Mogli su "crveni" iz Parka mladeži doći u vodstvo u 17. minuti kada je s desnog boka ubacio Baraban, a Blagarić je pucao sa 5-6 metara, no lopta je prošla pored lijeve vratnice gola Ježine.

Gosti su se organizirano branili i svoju priliku vrebali iz kontranapada. Ponovno je na sceni bio Roce u 34. minuti kada je pokušao s nekih desetak metara iznenaditi vratara domaćina što mu nije pošlo za nogom.

Najbolju, stopostotnu priliku promašio je u 42. minuti Baraban. Slobodni udarac s nekih 18 metara s lijeve strane izveo je Erceg, Ježina je samo kratko odbio loptu koja je stigla do Barabana koji je pucao glavom s 2-3 metra i prebacio vratara Puljana, ali i gol gostiju.

Već na otvaranju drugog poluvremena, u 48. minuti Erceg je pucao s vrha kaznenog prostora, a Ježina je s dosta muke izbacio loptu u korner. Nakon kornera pucao je Bagarić, no, lopta je otišla preko gola. Bilježimo potom dvije prilike Barabana; u oba navrata nije uspio svladati gostujućeg vratara.

Stopostotnu priliku za goste promašio je Križman u 70. minuti kada je pobjegao obrani domaćina, ušao u kazneni prostor, pucao sa 7-8 metara, a umjesto mreže pogodio vratara Vukovića.

Samo 3-4 minute potom ponovno se u prilici našao Križman nakon što se poskliznuo Križanac, međutim gostujući napadač predugo je čekao i obrana domaćina uspjela je ipak spriječiti njegov udarac. Puljani su uspjeli u 78. minuti doći do vodstva, strijelac je bio Havojić.

Chung je pobjegao obrani "crvenih", ušao u kazneni prostor, pucao, a vratar Vuković uspio je samo dotaknuti loptu koja je pogodila gredu iznad njegove glave i odbila se do Havojića koji je iz blizine glavom bez problema poslao loptu u nezaštićeni dio mreže Splita.

Nisu Splićani imali sreće nakon centaršuta Parackoga u sudačkoj nadoknadi; Vojnović je pucao glavom s 5-6 metara, Ježina je već bio svladan no umjesto mrežu lopta je pogodila desnu stativu gola Istre 1961.

Sve su pokušali domaćini do kraja susreta ne bi li stigli barem do jednog boda no u tome nisu uspjeli i time se doveli u gotovo bezizlaznu situaciju da u posljednjem kolu ostvare svoj cilj, a to je plasman u Europsku ligu. (T. BILIĆ)

Slaven Belupo - Zagreb 0:3
Gradski stadion. Gledatelja: 500. Sudac: Vidulin (Kanfanar). Strijelci: 0:1 Abdurahimi ('51), 0:2 Medić ('73), 0:3 Abdurahimi ('90)
U susretu pretposljednjeg, 32. kola Prve HNL nogometaši Zagreba u Koprivnici su svladali Slaven Belupo s 3:0 (0:0).

Cibalia - Inter 1:0
Stadion Cibalije. Gledatelja: 1.000. Sudac: Bebek (Rijeka). Strijelac: 1:0 Vitaić (14 - 11m). Crveni karton: Matković (Cib, 19).
Nogometaši Cibalije u Vinkovcima su pobijedili Inter s 1:0 (1:0). (Hina)



 


Podijeli: Facebook Twiter