HNL: Slaven Belupo - Istra 1961 1:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bila je to vrlo zanimljiva utakmica u kojoj su nogometaši Istre 1961 vrlo uspješno odnijeli bod iz Koprivnice i unatoč dvama pogođenim okvirima gola domaćih, ostali neporaženi na gostovanjima u dosadašnjem dijelu prvenstva. Zanimljivo, u sva tri gostujuća susreta ove sezone Puljani su izborili identičnih 1:1.

Već nakon 50 sekundi igre sudac Vučkov je Edsonu dodijelio žuti karton zbog preoštrog starta pokazujući tako da ne misli tolerirati prljavu igru. U 5. minuti Radonjić je izbio pred Picaka, iskosa, no loše je zahvatio loptu. Svoj kriterij sudac Vučkov je pokazao i u 6. minuti pokazavši opomenu Obšivaču.

Heisterov prvijenac

Utakmica se otvorila upravo kako su Pamićevi nogometaši priželjkivali. Poveli su vrlo rano, već u 8. minuti. Loptu je Blagojević proslijedio ulijevo Heisteru, stranu nije dobro zatvorio Grgić, a Heister je lakoćom pogodio nebranjeni dio domaće mreže za veliko slavlje igrača Istre i trenera Pamića - 0:1. Bio je to Heisterov prvi prvenstveni gol u dresu Puljana. Pokušali su odmah domaći uzvratiti, u 9. minuti iskombinirali su zaleđe, a trenutak kasnije Pavlović je izbio pred Novinićem loptu u korner. U 15. minuti na 20-tak metara Blagojević je srušio igrača Slavena, a Ozobić je pogodio živi zid.

Stisnuli su Slavenaši goste u tom dijelu utakmice u "mišju rupu", no bez konkretnog efekta. Ozobić je odlično potegnuo na isteku 18. minute iz slobodnjaka s oko 30 metara od gola Istre kojeg je dobrom paradom sačuvao Brkić i pritom se dobro morao protegnuti. U 27. minuti Slavenaši su Brkića natjerali na pogrešku iz koje se izrodilo izjednačenje. Ozobić je u trepavicu pogodio Grgića koji je u skoku nadvisio obranu i glavom prebacio golmana za 1:1. U prilici se u 37. minuti našao Glavina, no u okretu je vrlo loše zahvatio loptu i prebacio gol bez opasnosti za Brkićevu mrežu. Veliku gol šansu u 42. minuti imao je Ozobić, no čisti gol spasio je Graf koji je petom skrenuo putanju lopti. Prava gužva odvijala se na kraju poluvremena pred golom Slavena, gosti su tražili i igranje rukom te najstrožu kaznu, no Slavenaši su uspjeli počistiti pred svojim golom.

Poništen gol

Slavenaši su žustrije otvorili drugi dio. Dva puta je odlično lijevu stranu probio Delić, a nakon drugog prodora, u 50. minuti lopta se odbila Melnjaku koji je pogodio vratnicu. Gredu su Slavenaši pogodili u 56. minuti. Melnjak je odlično prihvatio loptu odmah je poslao u sredinu Ozobić koji je pogodio spoj vratnice i grede. Nakon toga, lopta je u 59. minuti stigla Barišiću na udarac, a Obšivač ju je zaštopao rukom. Slobodni je udarac izveo Ozobić, no udarac je otišao pored gola.

Veliko se uzbuđenje pred golom Puljana dogodilo u 62. minuti kada je Graf pred Delićem u petercu u posljednji tren izbio loptu u korner. Prvu ozbiljnu priliku u drugom dijelu "zeleno-žuti" su imali nakon ubačaja Grafa, kada je Špehar loptu zakucao pored gola. Još jedno veliko uzbuđenje zbilo se u 71. minuti kada je Glavina postigao zgoditak kojeg je, zbog navodnog zaleđa, poništio linijski sudac Radošević. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao iako su Slavenaši non-stop pritiskali gol gostiju. (Karlo EISENBEISSER/PODRAVSKI LIST)

Slaven Belupo - Istra 1961 1:1

Susret 4. kola Prve HNL. Gradski stadion. Gledatelja 2.000. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) - 6. Pomoćnici: Modrić (Zagreb) i Radošević (Gospić). Strijelci: 0:1 Heiser (8), 1:1 Grgić (28). Žuti kartoni: Edson, Grgić (Slaven B.), Obšivač, Woon (Istra 1961).

SLAVEN BELUPO: Picak 6, Purić 6,5, Grgić 7, Edson 6, Melnjak 6,5, Barišić 6 (od 74. Plazanić 5,5), Crepulja 6,5, Ozobić 6,5, Glavina 6,5, Delić 6 (od 79. Filipović -), Novinić 6 (od 63. Cesarec 5,5).

ISTRA 1961: Brkić 6, Pavlović 6, Graf 6,5, Vučko 6, Woon 6, Obšivač 6, Blagojević 6, Huseinbašić 6 (od 62. Ivančić - , od 70. Vukman 5,5), Špehar 6,5, Heister 7, Radonjić 6.

 


Podijeli: Facebook Twiter