HNL: Rijeka - Dinamo 0-0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U derbi susretu 32. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke i Dinama odigrali bez golova, 0-0, te Dinamo i dalje ima četiri boda prednosti ispred Rijeke.

Derbi cijelog prvenstva pred rasprodanom Rujevicom završio je bez golova, a Rijeka i Dinamo su posve razočarali igrom. Izuzev prvih 20-tak minuta dvoboja kada je Rijeka igrala napadački, ostalih 70-tak minuta igrao se nogomet ispod razine vodećih momčadi HNL-a, a jedino u čemu su se Riječani i Zagrepčani iskazali jest borbenost jer je na susretu bilo ukupno 39 prekršaja i četiri udaraca u okvir vrata.

Prvo poluvrijeme pripalo je Riječanima koji su više napadali, ali nisu uspjeli zabiti. U 19. minuti najbolju priliku propustio je Bezjak koji je s desetak metara poslao loptu tik pored vratnice. Dinamo je bio nedorečen, ali u obrani dovoljno agresivan da se suprostavi Riječanima. 

Drugo poluvrijeme ponudilo je još gori nogomet jer su se obje momčadi odlučile na oprez. U 54. minuti prva šansa za Dinamo, ali udarac Ćorića iz blizine odbija vratar Vargić.  U 78. minuti je kod Dinama ušao Marko Pjaca u svojoj prvoj utakmici nakon teške ozljede ramena u derbiju protiv Hajduka. Pet minuta prije kraja udarac Tomasova je otišao iznad grede u posljednjoj prilici na susretu.

Dinamo vodi s 73 boda, a Rijeka je druga s 69.

Pred 5500 gledatelja na stadionu u Rujevici sudio je Marić iz Daruvara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter