HNL: Lokomotiva - Rijeka 0:1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Rijeke pobijedili su u derbi utakmici 31. kola Prve HNL kao gosti Lokomotivu 1:0 (0:0) i time zadržali priključak za vodećim Dinamom.

Nogometaši Rijeke zasluženo odnose sva tri boda sa gostovanja kod Lokomotive i time smanjila prednost pred vodećim Dinamom na samo jedan bod, s time da Dinamo još treba odigrati utakmicu na Maksimiru protiv posljednjeplasiranog Zagreba.

Svjesni važnosti utakmice odabranici trenera Matejaža Keka od početka su krenuli odlučno prema golu vratara Zelenike. Već u 15. minuti Tomasov odlično puca sa 20 metara, a Zelenika odbija loptu do natrčalog Gavranovića koji je ubacuje u mrežu ali je bio u zaleđu pa je zgoditak poništen. U 48. minuti Ristovski u kaznenom prostoru ruši Grezdu, a sudac Matoc bez  razmišljanaj pokazuje na bijelu točku. Udarac s 11 metara izveo je vođa napada Lokomotive Marić ali je njegov udarac obranio reprezentativni vratar gostiju Ivan Vargić.

Gosti su bili aktivniji i u drugom poluvremenu, a u vodstvo su došli u 59. minuti u kojoj je Tomasov izveo korner, a Vešović glavom prebacio loptu na drugu stativu gdje je dođekuje Gavranović i šalje iz blizine u mrežu. Iako su nogometaši jedne i druge momčadi do kraja utakmice stvorili nekoliko izglednih prigoda za postizanje pogodaka rezultat se više nije mijenjao.

S nova tri boda Rijeka sada ima 68 bodova, ili samo bod manje od vodećeg Dinama koji večeras igra utakmicu protiv Zagreba, dok je Lokomotiva ostala na četvrtom mjestu sa 46 bodova ispred Splita koji ima 44.  Susret je odigran na stadionu u Kranjčevićevoj, a sudio je pred 400 gledatelja Matoc iz Zaprešića (Hina)

Dinamo - Zagreb 1:0

Nogometaši Dinama svladali Zagreb 1:0 i ostali na četiri boda prednosti ispred Rijeke. Dvoboj prve i zadnje momčadi prvenstva ponudio je vrlo siromašan nogomet. Jedini pogodak na utakmici postigao je Jeremy Taravel u 39. minuti iz kazenog udarca nakon što je Soudani srušen u kaznenom prostoru gostiju. U drugom dijelu se promašajima istakao napadač Dinama Hodžić. (H)


Podijeli: Facebook Twiter