HNL: Istra 1961 remizirala u Osijeku (0:0)

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici 21. kola HNL-a Istra 1961 je na gostovanju u Osijeku osvojila bod. Utakmica koju je u Gradskom vrtu pratilo oko tisuću gledatelja završila je bez pogodaka.

Susret je završio bez pobjednika ponajviše zahvaljujući raspoloženom vrataru Osijeka Zvonimiru Mikuliću. Puljani su bili žustriji i odlučniji, ali nisu imali čovjeka s namještenim ciljnicima. S druge strane, Osijek je razočarao jer je odigrao metiljavo, onako kako ne bi smjele igrati momčadi kojima je prvoligaški život još uvijek ugrožen.

Pulska momčad imala je za čime žaliti nakon prvih 45 minuta. Imala je Istra 1961 dvije-tri vrlo izgledne situacije koje nije uspjela pretvoriti u pogodak, što zbog vlastite nepreciznosti, a što zbog raspoloženog vratara Osijeka.

Nakon četvrt sata igre Puljani su povezali svoje redove i u 15. minuti stigli su do prve prilike. Roce je imao čisti udarac s 15-ak metara, ali je bio izrazito neprecizan, a veliku priliku u 20. minuti promašio je Anđelković. Najveću priliku gosti su zapucali minutu prije odmora, kada je Mikulić odlično reagirao na udarac Bačelić Grgića.

U završnici susreta opet je Mikulić morao spašavati Osijek. U 87. minuti Havojić je potegnuo s ruba kaznenog prostora, a vratar Mikulić se pružio koliko je dug i loptu izvadio iz donjeg lijevog kuta i na taj način Osijeku spasio bod. (Dalibor KELER/Glas Slavonije)

Osijek - Istra 1961 0:0

Stadion u Gradskom vrtu. Gledatelja: 1.000. Sudac: Bruno Marić (Daruvar) - 6,5. Žuti kartoni: Kurtović (Osijek), Roce (Istra 1961).

OSIJEK: Mikulić, Ibriks, Leko, Vrgoč, Lešković, Kurtović, Kvržić, J. Mišić (od 46. Glavaš), Pušić, Aleksić (od 46. Lukić), Pongračić (od 90. Jakovljević).

DRUGE UTKAMICE 1. HNL-a:

Slaven Belupo - Inter 2:2

U utakmici 21. kola Prve HNL Slaven Belupo i Inter iz Zaprešića su na Gradskom stadionu u Koprivnici igrali 2-2 (2-1). Strijelci: 1-0 Rak (2), 1-1 Oršić (7), 2-1 Purić (14), 2-2 Oršić (73). Pred 1.000 gledatelja sudio je Strahonja iz Zagreba.

Rijeka - Cibalia 0:0

U utakmici 21. kola Prve HNL Rijeka i Cibalia su na Kantridi igrali 0-0. Pred 2.000 gledatelja sudio je Vidulin iz Kanfanara.


Podijeli: Facebook Twiter