HNL: Istra 1961 remizirala s Lokomotivom (2:2)

(Snimio Manuel ANGELINI)
(Snimio Manuel ANGELINI)

U susretu 20. kola pred oko dvije tisuće gledatelja na Drosini nogometaši Istre 1961 ispustili su protiv Lokomotive dva dragocjena boda u borbi za prvoligaški ostanak. Umjesto da s tri boda, koja su prema prikazanom na travnjaku i zaslužili, na pravi način uđu u proljetni dio prvenstva, zeleno-žuti su debi u novim dresovima zaključili nevjerojatno naivno primljenim pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade i tako još jednom pokazali svojim navijačima da nikad ne trebaju napustiti svoja mjesta do posljednjeg sučevog zvižduka.

Igrala se već 92. minuta, iako se to na semaforu, budući isti nije radio, nije moglo vidjeti kad je uslijedio nevjerojatan niz pogrešaka domaćih igrača. Golman Ježina je ispucao loptu za Bačelić Grgića koji ju je odmah izgubio, uslijedila je duga lopta u pulski kazneni prostor koju je pokraj neodlučnih Budicina i Križmana prihvatio Kramarić koji je potom pao na travnjak nakon sudara s Križmanom. Sudac Bebek je drugi puta na utakmici pokazao na bijelu točku, a sam Kramarić je bio neumoljiv i gosti su Pulu napustili sa sretno osvojenim bodom u džepu, ostavivši domaće igrače i navijače da u čudu vrte glavama.

Istra 1961 - Lokomotiva 2:2 (1:1). Strijelci: 1:0 Bačelić-Grgić (17), 1:1 Boras (35), 2:1 Bačelić-Grgić (49-11m), 2:2 Kramarić (90-11m). Žuti kartoni: Aganović, Budicin, Blagojević (Istra 1961), Maleš, Musa (Lokomotiva).

ISTRA 1961: Ježina, Sušić (od 89. Zgrablić -), Čagalj, Budicin, Milić, Anđelković, Pamić (od 15. Blagojević), Aganović, Bačelić Grgić, Roce, Križman.

LOKOMOTIVA: Picak, Musa, Barbarić, Mesarić, Puljić, Antolić, Maleš (od 73. Pjaca), Bručić (od 67. Martinac), Boras (od 58. Zakarić), Kramarić, Trebotić. (Roberto CAR)

Slaven Belupo - Hajduk 0:2, Cibalia - Osijek 2:0

U dvoboju 20. kola Prve HNL u Koprivnici su nogometaši Hajduka slavili protiv Slaven Belupa s 2:0 (1:0). Pred 1.600 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Vučkov iz Rijeke. Pobjedu su Splićanima donijeli Jonjić (16') i Vuković (82'), dok su Koprivničanci od 48. minute igrali bez isključenoga Bubnjića. Crveni karton dobio je i trener Hajduka Mišo Krstičević, a utakmicu su zbog ozljeda morali napustiti strijelac Jonjić i Milović. Hajduk sada ima pet bodova manje od vodećeg Dinama, koji u nedjelju dočekuje Rijeku.

Na domaćem stadionu pred 1.000 gledatelja i uz suca Igora Križarića iz Čakovca  Cibalia je slavila s 2:0, a oba je gola postigao Mazalović iz jedanaesteraca (18' i 58'). Osječani su od 77. minute igrali bez isključenog Peroševića, koji tako neće biti u kadru ni za susret sljedećeg kola, kad u Osijeku gostuje Istra 1961. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter