HNL: Istra 1961 na Drosini poražena od Intera (1:2)

Antonio Repić, Istra 191 (Milivoj MIJOŠEK/Arhiva)
Antonio Repić, Istra 191 (Milivoj MIJOŠEK/Arhiva)

U utakmici 23. kola Prve HNL Inter iz Zaprešića je kao gost pobijedio Istru 1961 2:1 (2:0). Strijelac za gostujuću momčad bio je Nestorovski u 13. i 34. minuti, dok je počasni pogodak za zeleno-žute postigao Repić u 66.

Blizu je Istra 1961 bila barem bodu u domaćoj utakmici s Interom, iako se nakon prvog poluvremena i to činilo teško dostižnim. Okrnjena postava domaćih od početka je slabo reagirala, a Inter je to itekako znao iskoristiti i zahvaljujući novim golovima prvog topnika lige nakon prve dionice susreta imao dva gola prednosti.Činilo se već tada izvjesnim da se malobrojna publika na ''Drosini'' i desetu utakmicu zaredom neće radovati, tako je na koncu i bilo, iako nimalo izvjesno, jer nakon što je Repić glavom nakon kornera vratio nadu Puljanima u preostalih 25 minuta Istra je svim silama napadala poravnanje, ali ga ipak nije dohvatila.

Važni bodovi otišli su u Zaprešić, Inter je iskoristio pruženo i po uhodanom receptu grčevito obranio golove Ilije Nestorovskog, pa sad Puljanima bježi šest bodova. U svemu tome najveći su problem ''zeleno-žutih'' nove ozljede (Pamić) i čak šest igrača u bilježnici suda Križarića. Uz dodatak da Inter nije bio puno blaži, no kod njih su požutila tek dvojica. Očito je, međutim, da će zdravstveni karton i zapisnik akumuliranih opomena biti još jedan, možda i najveći protivnik Istre 1961 u borbi za prvoligaški opstanak. (D. RAMIĆ-KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter