HNL: Istra 1961 - Dinamo 6. veljače

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Utakmice 17. kola Prve HNL Lokomotiva - Rijeka, te Istra 1961 - Dinamo, koje su proteklog vikenda odgođene zbog vremenskih neprilika, bit će odigrane 19. prosinca, odnosno 6. veljače. Tako će utakmica Lokomotiva - Rijeka biti odigrana 19. prosinca, a Istra 1961 - Dinamo 6. veljače sljedeće godine, odlučio je u utorak povjerenik za natjecanje Prve hrvatske nogometne lige Josip Brezni.

"Propozicijama natjecanja određeno je da se takve utakmice igraju u prvom mogućem slobodnom terminu. Kad je u pitanju utakmica Lokomotiva - Rijeka, zbog obveza Rijeke u prvenstvu i natjecanju Europske lige, to je 18. prosinca. No, na prijedlog klubova donijeta je odluka da se ista odigra u četvrtak, 19. prosinca, i to s početkom u 18 sati radi izravnog TV prijenosa na programu Arenasporta na MAXtv.

Za odgođenu utakmicu Istra 1961 - Dinamo, zbog obveza Dinama u prvenstvu, Europskoj ligi i Hrvatskom kupu, prvi mogući slobodan termin mogao bi biti tek 21. prosinca, čime se posebno igračima Istre 1961, ali i Dinama, skraćuje neophodan odmor nakon (jesenskog dijela) sezone, budući da vrlo brzo moraju početi pripreme za nastavak natjecanja koji je zakazan za 8. veljače 2014.

Zbog toga je, uz suglasnost oba kluba, povjerenik za natjecanje donio odluku da se utakmica odigra neposredno po povratku Dinama sa priprema u inozemstvu, odnosno 6. veljače 2014. godine, i time se ničim ne ugrožava propisima predviđen redoslijed odigravanja odgođenih utakmica, jer će se utakmica odigrati prije redovitog 21. kola", objavljeno je na internetskom portalu Udruge klubova Prve hrvatske nogometne lige. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter