HND HTV-a ograđuje se od Rotimove izjave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvršni odbor Ogranka HND-a na Hrvatskoj televiziji priopćio je da se "najoštrije ograđuje" od izjave ravnatelja programa Hrvatske radiotelevizije Gorana Rotima da se zaposlenicima HRT-a "zabranjuje da privatno iznose svoje stavove" o nadolazećem referendumu o braku.

- Smatramo to kršenjem temeljnih ljudskih prava o slobodi govora i zadržavamo pravo da o ovom pitanju, kao i o svim drugim temama i prijeporima, slobodno i ničim uvjetovano iznosimo svoja stajališta kako u internoj komunikaciji s drugim ljudima, tako i u komunikaciji na društvenim mrežama, piše u današnjem priopćenju koje je potpisala predsjednica tog ogranka Elizabeta Gojan.

Ravnatelj programa HRT-a Goran Rotim izjavio je jučer na sjednici Programskog vijeća HRT-a da će se HRT pri praćenju referenduma o definiciji braka, za čije je održavanje potpise prikupila Građanska inicijativa "U ime obitelji", držati načela jednake zastupljenost obiju strana. "Nitko se od zaposlenika ne smije izražavati za ili protiv", rekao je pritom Rotim. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter