Hlubocki viceprvakinja Europe u light contactu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U gradu Krynica Zdroj u Poljskoj od 14. do 22. rujna trajalo je Europsko kickboxing prvenstvo za juniore i kadete. Sudjelovalo je oko 1.600 reprezentativaca iz 36 zemalja Europe.

Hrvatska reprezentacija je brojala ukupno 115 osoba, od toga 77 natjecatelja. Iz Istre je bilo šest natjecatelja i dva trenera iz tri istarska kickboxing kluba: u disciplini light contact juniorke Fanika Hlubocki u kategoriji do 50 kg i Diana Tanushaj u kategoriji do 55 kg iz medulinskog kickboxing kluba Lav, juniorka Ana Alaber u kategoriji do 55 kg iz pulskog kickboxing kluba Lav te kadetkinja Franka Fonović u kategoriji do 50 kg iz kickboxing kluba Budokai Labin. U disciplini kick light nastupio je junior Marino Faraguna u kategoriji do 63 kg iz Budokaija, u disciplini K1 style junior Amel Dizdarević u kategoriji do 60 kg iz porečkog kickboxing kluba King, a ekipu istarskih boraca vodili su Rudolf Oliva iz kickboxing kluba Lav i Josip Faraguna iz kluba Budokai Labin.

Medulinska "lavica" Fanika Hlubocki bila je najuspješnija i osvojila srebrnu medalju te postala juniorska viceprvakinja Europe u light contactu. Ana Alaber i Marino Faraguna su zaustavljeni u borbama za medalju, dok su Franka Fonović, Diana Tanushaj i Amel Dizdarević izgubili već prve kvalifikacijske borbe. (portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter