HLS: Štrajk liječnika u mirovanju do 31. svibnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni odbor Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) odlučio je da će produžiti moratorij na štrajk liječnika do 31. svibnja kada će skupština tog sindikata odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Nakon što je 18. travnja istekao tromjesečni moratorij na liječnički štrajk, Glavni odbor HLS-a jučer je donio odluku da se mirovanje štrajka prolongira do kraja svibnja, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik Sindikata Ivica Babić. Objasnio je da su produžili mirovanje štrajka kako bi izbjegli optužbe za negativne posljedice u sustavu za koje je odgovorna zdravstvena administracija, politika i resorni ministar.

"Želimo izbjeći da nas se zbog štrajka optuži za stanje u zdravstvu koje je kaotično - organizacija loša i neučinkovita, važeći kolektivni ugovor loš i neprimjenjiv, ponuđeni master plan bolnica ne nudi kvalitetna rješenja", rekao je Babić, dodavši da bi pokretanje štrajka u ovom trenutku moglo dovesti do neželjenih spinova.

Upozorio je da se pojedini odjeli u bolnicama ukidaju, a više od 400 liječnika zatražilo je dokumente za izlazak iz zemlje. Odlučno je odbacio glasine da je, nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog ratnog profiterstva, izgubio potporu dijela članova Glavnog odbora sindikata. "Nitko od članova nije mi tako nešto rekao. Izabran sam jednoglasno za predsjednika. Po pitanju optužnice ostajem pri svojoj izjavi da sam nevin i savjest mi je čista", istaknuo je Babić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter