Hloverka cenzurirala Pahora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzic u nedjelju je cenzurirala Dnevnik 3, tvrdi se s Prisavlja iz više izvora. "Podla je, zlocesta i ružna prica da sam bilo što cenzurirala", tvrdi, pak, Novak Srzic. No, cinjenica jest da javnost u nedjelju navecer u Dnevniku 3 nije imala priliku vidjeti, a ni cuti, slova od svega što je istu tu vecer u središnjoj informativnoj emisiji TV Slovenije izjavio slovenski premijer Borut Pahor, makar je tada prakticki prvi od "trijumfa" Jadranke Kosor i deblokade pregovora spomenuo da se Hrvatska obvezala da ce se pregovori o granici nastaviti na osnovi drugog Rehnovog prijedloga koji Sloveniji daje kontakt s morem.

Kotac se u nedjelju zavrtio u trenutku kada su urednica Dnevnika 3 Sandra Križanec i back urednica Sanja Gvozdanovic primijetile agencijsku vijest s detaljima gostovanja Pahora na slovenskoj televiziji. Krece se u izradu price i pokušava doci do službenog ocitovanja s hrvatske strane. No, umjesto ocitovanja, tvrde oni koji ne dvoje da je prica o Pahoru cenzurirana, stiže naputak glavne urednice da se Pahorovo gostovanje na slovenskoj televiziji ne spominje, zbog cega se back urednica odbija potpisati pod osakaceni proizvod.

"Ništa nisam cenzurirala! To je prica koju lansiraju muteži s prisavskih hodnika", porucuje žestoko NovakSrzic. Pritom istice da je Pahor govorio iskljucivo za slovensku javnost i da je dogovor bio da se sve vezano za deblokadu sa slovenske strane uredno prenese onog trena kada se o tome bude govorilo u slovenskom parlamentu. Sve smo prenijeli, tvrdi Hloverka, pa nabraja i izvještaj o raspravi u slovenskom parlamentu, i žestoku reakciju hrvatske oporbe, i gostovanje Gordana Jandrokovica u "Otvorenom" koje je, nakon dugo vremena, ponovno u srijedu ona vodila. Na upit kako to da gostovanje slovenskog premijera na slovenskoj javnoj televiziji nije dovoljno relevantno da ga se istog trena obradi, Hloverka ponavlja da to nisu bili službeni stavovi.


Podijeli: Facebook Twiter