Hloverka ce se ispricati Karlu Malicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Donedavna glavna urednica informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzic u utorak se nacelno pristala ispricati pulskom poduzetniku i nesudenom kupcu Arenaturista Karlu Malicu, i to u nekoj od iducih emisija "Otvoreno".

Naime, Malic je Novak Srzic tužio upravo zbog "Otvorenog", u kojem je u srpnju 2005. emitiran prilog novinarke Ozane Bašic u kojem ga se otvoreno sumnjici za seksualno zlostavljanje djece iz pulskog Doma za odgoj djece i mladeži. Osim što tužitelj, otac dvoje djece, smatra da je prilog izrazito neprofesionalan, u emisiji je Novak Srzic rekla da je on homoseksualac.

Ljutiti poduzetnik isprva je tužio niz celnih ljudi s Prisavlja, medu kojima i Mirka Galica te Vladimira Roncevica, ali na kraju se tužba svela samo na bivšu glavnu urednicu informativnog programa HTV-a.

Na rocištu održanom u utorak na zagrebackom Opcinskom sudu raspravna sutkinja Saša Lui pokušala je provesti postupak mirenja koji bi, cini se, mogao uroditi plodom. Novak Srzic je pristala ispricati se poduzetniku, što je Malicev uvjet za mirenje.

Još je jedino sporan tekst isprike, koji urednica treba sastaviti, a potom se Puljanin sa sastavljenim treba usuglasiti.


Podijeli: Facebook Twiter