Hladno pivo u utrci za nagradu MTV-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji regionalni natjecatelji za MTV-ovu nagradu "Best Adria Act" su Dubioza kolektiv, Hladno pivo, Magnifico, S.A.R.S. i SevdahBABY, objavljeno je na konferenciji za novinare održanoj istovremeno u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Sarajevu.

Zagrebacka konferencija održana je u Dublin Pubu, najbližoj lokalnoj asocijaciji na mjesto održavanja dodjele MTV-ovih nagrada 6. studenoga - sjevernoirski Belfast - a prisustvovali su joj jedini ovogodišnji hrvatski predstavnici, decki iz Hladnog piva.

Glasanje je pocelo u utorak, na adresi mtvema.com, a trajat ce do 16. listopada u ponoc. Regionalni pobjednik znat ce se vec 17. listopada, a on ce ujedno i putovati u Belfast, gdje ce se natjecati za nagradu "Best European Act".

Frontman Hladnog piva Mile Kekin rekao je da nisu ocekivali nominaciju te da im je drago biti u takvom društvu, aludirajuci na preostale nominirane. Suba je na to u svom stilu dodao da im ova nominacija nije prva MTV-ova, ali i da cisto sumnja da ce i ovaj put bend dobiti nagradu. Na pitanje Sanjina ?ukica, koji je u ime MTV-a vodio konferenciju, koliko im je MTV znacajan za promociju u regiji, Kekin je odgovorio da im je ipak prvi internet, ali da je MTV važna karika u lancu promoviranja bendova na ovim prostorima uopce, gdje se cesto slušaju izvodaci koji su zadnji hit imali prije 15 godina.

Bilo je rijeci i o njihovom novom videospotu, za pjesmu "Fotoaparat", koji ce premijeru imati upravo na MTV-u. Spot je snimala ista ekipa koja je snimila i spot za "Svijet glamura" - Pilot studio - a Suba je posvjedocio da je to ujedno i prvi njihov spot u kojem oni ne glume, ali su korištene njihove fotografije.

Kekin se pohvalio odlicnim iskustvima s koncerata u Poljskoj, gdje su ih ljudi unatoc jezicnoj barijeri pozivali na bis, a ujedno je najavio veliku hrvatsku turneju koja pocinje 7. listopada u zagrebackoj Areni. (D. MANDIC/Novi list)

Lady Gagi šest nominacija
Objavljene su i nominacije u svjetskoj konkurenciji, pri cemu Lady Gaga ocekivano vodi sa šest, a prate je Katy Perry i Bruno Mars s po cetiri nominacije. Adele i Justin Bieber skupili su po tri nominacije. Gaga i Perry natjecu se u kategorijama Najbolji izvodac uživo, Najbolji pop izvodac, Najbolji ženski izvodac, i Najbolja pjesma. Gaga je pritom nominirana još za Najbolji video ("Born This Way") te Najstrastvenije fanove (Biggest Fans). Bruno Mars natjece se za Najboljeg novog izvodaca, Najboljeg muškog izvodaca, Best Push izvodaca i Najbolju pjesmu ("Grenade"), Adele je nominirana za Najboljeg ženskog izvodaca, Najbolju pjesmu i Najbolji video ("Rolling In The Deep"), a Justin Bieber ce se natjecati za nagradu u kategorijama Najbolji pop izvodac, Najbolji muški izvodac i Najstrastveniji fanovi.


Podijeli: Facebook Twiter