Hladni sijecanj, još hladnija veljaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Krajem sijecnja, prema iskustvu iz ranijih godina, trebali bismo pomalo spominjati kraj još jedne zime. Ovogodišnja je zima drukcija - ne samo da nije pri kraju, vec se prava zima tek ocekuje.

U nedjelju se dio Istre zabijelio, a tijekom poslijepodneva sniježne pahulje su lepršale i na jugu Istre. Hladni sijecanj uskoro ce zamijeniti još hladnija veljaca, što ce ovogodišnju zimu svrstati visoko pri vrhu najhladnijih zima na ovom podrucju u posljednjih nekoliko desetljeca, tijekom kojih su zime redom bile blage i kratke.

Meteorološke prognoze za iducih desetak dana nisu ni najmanje povoljne niti ugodne. Uz pojacane sjeverne vjetrove, na ovo ce podrucje stalno pritjecati sve hladniji zrak.

Zimi, koja je sa snijegom i niskim temperaturama zapocela još krajem prosinca, još se ne nazire kraj. Iducih desetak dana mogu se ocekivati temperature zraka desetak stupnjeva ispod nule i moguce nove štete na poljoprivrednim kulturama.

Najniže se temperature ocekuju u unutrašnjosti Istre gdje ce se spustiti i do 15 stupnjeva ispod nule. U priobalnom ce podrucju temperature biti nešto više, ali bura ce na tim podrucjima pojacati osjecaj hladnoce.

U unutrašnjosti Hrvatske temperature ce biti još niže, mjestimicno i do 20 stupnjeva ispod nule.


Podijeli: Facebook Twiter