Hladan tuš za "Drosinu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je natjecaj i odluku o odabiru izvodaca radova druge faze dovršetka izgradnje stadiona "Aldo Drosina".

Natjecaj je raspisan za šest grupa radova da bi se postigla znacajna ušteda. No, neizabrani ponuditelji, nezadovoljni rezultatima natjecaja, odnosno odabirom izvodaca radova za dvije grupe - nadstrešnicu nove tribine i reflektore - žalili su se te je Državna komisija odlucila poništiti natjecaj.

Nakon dvomjesecnog cekanja i upucivanja požurnica, umjesto pozitivnog rješenja, stigao je hladan tuš. Postupak nabave, kojim je uštedeno preko 7,5 milijuna kuna za dovršenje gradskog stadiona, tako je, zasad, pao u vodu.

- Još uvijek nismo dobili pismeno objašnjenje, ali ovo je krajnje neodgovorno i neprofesionalno ponašanje države. Umjesto odluke u 15-dnevnom roku, odgovor je stigao nakon više od dva mjeseca. Mogli smo vec odraditi postupak nove nabave i izabrati izvodace. Ovako se nanosi velika financijska šteta Javnoj ustanovi Pula sport i kapitalnom projektu za Pulu, komentirao je odluku gradonacelnik Boris Miletic, koji najavljuje što skorije raspisivanje novog natjecaja i odabir izvodaca radova u najkracem zakonskom roku.

Uz štetu u financijskom smislu, jer se otplacuje kredit, a radovi još nisu zapoceli, nemjerljiva šteta svakako se nanosi jednom od kapitalnih gradskih projekata koji ima precizne rokove da bi ostvario svoju funkciju i omogucio nesmetano licenciranje prvoligaškom nogometu.


Podijeli: Facebook Twiter