HL plaća pola milijuna kuna posredniku za internet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska lutrija raspisala je javni natječaj za uslugu posredovanja pri zakupu medijskog prostora za Internet oglašavanje, čiju je vrijednost procijenila na pola milijuna kuna.

Za račun Hrvatske lutrije oglašavanje na internet portalima, odnosno plasiranje Lutrijine reklame na socijalne mreže, internet servise i slične adrese obavljat će ponuditelj koji bude dao najbolju i najpovoljniju ponudu.

Hrvatska lutrija, dakako, ima odjel marketinga, ali u ovom poduzeću priznaju da taj odjel nije sposoban za oglašavanje na internetu.

- Web oglašavanje za razliku od tradicionalnih medija podrazumijeva kontinuirano aktivno optimiziranje kampanja. Pored toga, medijski prostor na webu iznimno je kompleksan i fragmentiran kroz nekoliko stotina medija prisutnih na internetu te ostalih platformi poput Googlea, Facebooka, Youtubea...

Za njegovu efikasnu provedbu su potrebni resursi s kojima ne raspolažemo unutar sektora marketinga. Zbog toga smo se radi povećanja efikasnosti oglašavanja odlučili za angažiranje specijalizirane agencije za web marketing, stoji u odgovoru Hrvatske lutrije.

Hrvatsku lutriju pitali smo zašto se direktno ne oglašava na internetu umjesto da angažira marketinške agencije. Nakon što su nam odgovorili da nisu kapacitirani za internet oglašavanje, u Hrvatskoj lutriji zanimali smo se koliko osoba radi u marketinškom sektoru ovog poduzeća.

- Hrvatska lutrija u Sektoru marketinga ima 15 zaposlenih osoba podijeljenih u Službi promocije i Službi odnosa s javnošću. Aktivno upravljanje kampanjama zahtjeva ljudske resurse i znanja s kojima u ovom trenutku Sektor marketinga ne raspolaže.

Stoga ćemo zbog efikasnijeg i troškovno kvalitetnijeg rješenja Internet oglašavanje realizirati kroz rad specijaliziranih agencija koje raspolažu s najboljim stručnjacima za taj segment media buyinga, stoji u odgovoru Lutrije, koji potpisuje direktor Sektora marketinga Ivica Vrkić. (Ladislav TOMIČIĆ/Novi list)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter