Hiža od besid treba imati stanare cijele godine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iva Ciceran, predsjednica Upravnog odbora projekta "Hiže od besid", na presici održanoj u Puli, govorila je o planovima Kuce za pisce za 2011. godinu.

- Raznim programima i manifestacijama u rasponu od SF konvencije Istrakon pa sve do Dana Istarske županije Hiža od besid popunjena je otprilike 150 dana tijekom godine, a naša je želja da ima stanare tijekom cijele godine.

Da bi se to realiziralo, potrebno je aplicirati na natjecaje drugih poslovnih i gospodarskih subjekata te ustanova, organizacija i ambasada, a ne ocekivati sredstva samo od Županije, Grada Pazina i Ministarstva kulture.

Odrediti kriterije na temelju kojih netko boravi u Kuci za pisce takoder je jedan od zadataka koji treba realizirati i koji ce se konkretnije utvrditi na sljedecoj sjednici programskog vijeca, kazala je Ciceran.

U pazinskoj Hiži od besid dosad su gostovali brojni hrvatski i strani pisci - od Roberta Perišica i Renata Baretica preko Milana Rakovca i Maje Vidmar sve do Olje Savicevic Ivancevic, koja je tijekom svog ovotjednog gostovanja u Kuci za pisce posjetila i knjižnice u Umagu, Labinu i Pazinu te u pulsku knjižaru Castropola.

Vladimir Torbica, županijski procelnik za kulturu, prisutne je podsjetio na sve što je u Hiži od besid do danas ucinjeno.

Neven Ušumovic, predsjednik programskog vijeca Hiže od besid, je rekao da su, u suorganizaciji Hiže, prema ideji urednice programa 55. medunarodnog sajma knjiga u Beogradu, ugledne anglistice i književne kriticarke Vladislave Gordic Petkovic, u programu održanom 26. i 26. listopada sudjelovali i predstavnici književne Istre.


Podijeli: Facebook Twiter