Hitno rješavanje prometnih problema

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bujske su se gradske vlasti uhvatile u koštac s gorucim prometnim problemima u središtu grada. U pripremi je odluka o uredenju prometa te bi uskoro trebala stici pred vijecnike koji su, kako bi ubrzali primjenu pojedinih rješenja, gradonacelniku Ediju Andreašicu dali ovlast za poduzimanje privremenih mjera.

"Prvo što namjeravamo uciniti je premjestiti autobusno stajalište u Istarskoj ulici i smjestiti ga ispred ambulante. To je neophodno za sprecavanje gužvi koje nastaju ispred trgovine, gradske uprave i suda, kraj semaforiziranog križanja izmedu gradskih ulica i državne ceste, posvud parkiranih automobila, pješaka koji hodaju po kolniku i prelaze ga na neoznacenim mjestima…Sljedeci je korak stupicima onemoguciti parkiranje s obje strane kolnika u Ulici 1. svibnja, uz izuzetak dva mjesta za dostavna vozila, te dijela Ulice Flavia, kod lokala Rondo", objasnio je Andreašic.

Osim toga, ispod stare uljare, gdje se vec nalazi parkiralište za dvadesetak automobila, uredili bi još pedesetak parkirnih mjesta. To je kljucni preduvjet za zabranu parkiranja na Trgu svetog Servula, cije ce poplocavanje uskoro zapoceti, i u Ulici Garibaldi koju naknadno namjeravaju pretvoriti u jednosmjernu. U planu je i uredenje ulaza u Ulicu Garibaldi s državne ceste Umag-Buje. Sve bi to trebalo biti ostvareno do kraja ove godine.


Podijeli: Facebook Twiter